Restoranlarda Ve Kafelerde Yeni Dönem!

Koronavirüs rakamlarının gerilemeye başlaması üzerine milyonlarca insan kafe ve restoranların ne zaman açılacağını merak ediyordu.

21.01.2021-19:35 - (Son Güncelleme: 21.01.2021-19:35) Restoranlarda Ve Kafelerde Yeni Dönem!

Konuya ilişkin çalışma yapan Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak tedbirleri belirledi.

Türk Standartları Enstitüsü ile Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği bir protokol imzaladı. Normalleşme sürecine geçildiği zaman restoranlarda olması gereken standartlar belirlendi.

Belirlenen tedbirlere göre, Restoranlarda masalar arasındaki mesafeye dikkat edilecek, müşteriler HES kodu sorgulanarak içeri alınacak.

Masalar her müşteriden sonra temizlenecek, gerekirse dezenfekte edilecek. Türk Standartları Enstitüsü uzmanları gerekli denetimleri yapacak.

'HES KODU SORULACAK, ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK'

Türk Standartları Enstitüsü Uzmanı Elif Kırbaş yaptığı açıklamada, işletmelerin içeride aynı anda bulunması gereken kişi sayısı kadar müşteri alacağını söylerken, 'İçeri girildiği andan itibaren HES kodu sorulacak, ateş ölçümü yapılacak. Denetimlerde Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kurallara da içerir şekilde şartları sağlayan kuruluşlarımız, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak.' ifadelerini kullandı.

Mekanlara verilecek belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak. İşletmeler başvurularını Türk Standartları Enstitüsünün internet sitesinden yapabilecek.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal