Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Reis-i Cumhur'un Sözlerine YPG'den Komik Cevap

Afrin'de sıkışınca 'gelin bizi kurtarın' çağrısı yaparak Esed'e yalvaran YPG, Erdoğan'ın Münbiç sinyali karşısında tehditler savurdu.

27.01.2018-08:51 - (Son Güncelleme: 27.01.2018-17:01) Reis-i Cumhur'un Sözlerine YPG'den Komik Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Irak sınırına kadar gideriz" açıklamasına YPG'den komik bir açıklama geldi.

ŞİMDİDEN MÜNBİÇ KORKUSU SARDI

SDG adı altında faaliyet gösteren terör örgütü YPG'nin elebaşlarından Redur Helil, Reuters'a verdiği demeçte, aklınca Türkiye'yi tehdit ederek "Eğer Erdoğan savaşı yaymayı denerse bunun uygun karşılığını alır" dedi.

SIKIŞINCA ESED'E YALVARDILAR

YPG'li teröristin bu sözleri, akıllara önceki akşam Afrin Kantonu'nun Esed rejimine "Afrin'e gelin, bizi kurtarın" şeklindeki açıklamasını getirdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Münbiç'in teröristlerden temizlenmesi arından harekatın hedefini açıklayan Erdoğan "Irak sınırına kadar, hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi devam ettireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan YPG, Türkiye'nin ABD'nin girişimleri karşısında Zeytin Dalı Harekatı'ndan vazgeçmemesi üzerine Esad'a yalvardı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı son açıklamaya göre, Afrin'de 306 terörist etkisiz hale getirildi. Zeytin Dalı Harekatı karşısında köşeye sıkışan terör örgütü YPG, ABD'nin Türkiye karşısında işlevsiz kalması sonrası Esad'a çağrıda bulundu.

YPG'DEN ESAD'A ÇAĞRI

Kendilerini Afrin Öz Yönetimi olarak tanımlayan terör örgütü YPG, yaptıkları açıklamada Esad'a seslendi.

YPG yaptığı açıklamada, "Altı yıldır bölgeyi koruduğumuz gibi bugünden sonra da Suriye kurumlarının bölgeyi korumasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin yaptığı operasyon Suriye'nin toprak bütünlüğü ve Afrin'de yaşayan sivillerin hayatını tehdit ediyor. Suriye hükümetine, Afrin'e karşı egemenlik görevini yerine getirme ve bölgede sınır güvenliği güçlerini konuşlandırma çağrısında bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE'YE 'TOPRAK ALMAYA ÇALIŞIYORLAR' İFTİRASI

Bölge halkını kadın, çocuk, yaşlı demeden katleden terör örgütü YPG, "Türkiye, Afrin'i işgal ederek Suriye'den daha fazla toprak almayı amaçlıyor. Her türlü dış saldırıya karşı bölgeyi korumaya devam edeceğiz." şeklinde açıklama yaptı.

Öte yandan Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı her geçen gün artıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili bilgi verildi. Yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar en az 303 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

ZEYTİN DALI HAREKATI

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatılmıştır.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;