Reis-i Cumhur'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Şurası'nda önemli açıklamalarda bulundu.

10.01.2018-13:20 - (Son Güncelleme: 10.01.2018-13:42) Reis-i Cumhur'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Adalet Şurası'nda konuşuyor.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

Devleti yönetenlerin birinci vazifesi adaleti uygulamaktır. Bizim medeniyetimiz adalet üzerine inşa olmuştur. Hukuk başkadır, kanun başkadır, adalet başkadır. Adaletin tesisine hizmet vermeyen hukuk da kanun da hükümsüzdür.

Peygamber Efendimiz, "Allah adil olanları sever" diyor. Dinimizin biz inananlara verdiği en önemli sorumluluklardan biri de adaletle hareket etmektir. Kendi tarihimizde de adaletle davranan devlet adamlarının hayırla anıldığını görürüz. Selçuklu ve Osmanlı'nın adalet kavramları çağının çok ilerisinde bir adaleti temsil ediyor. En küçük bir olumsuzluk yoksa devletin adalet üzere yönetilmiş olmasıdır. Kağıt üzerinde kalan kanunların en anlama geldiğini en iyi siz hukukçularımız biliyorsunuz. Ülkemizde uzun dönem kağıt üzerinde hukuk döneminden geçmiştir.

Geciken adalet, adalet değildir. Onun için de imkan bulduğumuzda hemen bu konuyu önceliklerimizin en üst sırasına aldık. Milletimizin, şeriatın, yani adaletin kestiği parmak acımaz ifadesi, buradaki sınırsız teslimiyet duygusu, ağır aksak işleyen hukuk sistemine değil, hakiki adalete karşıdır. Gerek kanun yaparken gerekse uygularken mihenk noktamızın daima adaletin tesisi olmasına dikkat etmemiz lazım. Ne zaman adalet yolundan sapmışsak işte o zaman gerilemiş, sorunların ağırlığı altında ezilmişizdir. Bunun için 2002 senesinde yeni bir siyasi hareket kurmak istediğimizde ismi için tereddüt etmeden, seçtiğimiz mefhumların en başında adalet geliyor. Araştırmalar sonucunda partimizin adını Adalet ve Kalkınma Partisi olarak koyduk. 42 bin denek üzerine kamuoyu araştırması yaptık, bu isimde karar kıldık. AK Parti kısaltması ile de bunu taçlandırdık.

Adaletin temsili için 15 senedir çalışıyoruz. Temel kanunların yenilenmesinden, geleneksel mimariye sahip modern adliye binalarının inşasına, UYAP’ın kuruluşuna kadar cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu yaptık. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik, UYAP gibi çok önemli bir teknolojiyi maalesef bu bir öz eleştiridir. FETÖ’cülere kaptırdık. Ve bu ağ, orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasızca faydalandılar ve oradan da gerçekten de en büyük zulmü icra ettiler. Her şey yolunda ilerlerken adaletle davranmak nispeten daha kolay olabilir. Zor olan kriz zamanlarında aynı davranışı sergileyebilmektir. Şu anda biz 1. Adalet Şurası'nı gerçekleştiriyoruz. Bu çok ama çok önemli. Zira Rabbimizin emri ilahisi, bütün işlerinizde istişare edinizdir.

En vahşi saldırıları dahi hukuk devleti ilkelerinden ayrılmadan bastıracak dünyada başka bir millet, devlet bulunmuyor. Hiç kimse kalkıp da bize ne düşüyor demedi. Kendi ideolojilerini paylaşan birilerine ilişkin yargı bir karar vermeye kalksa, bunun hakkında hemen hesaba çekerler. Sizde böyle bir şey normal zamanda olduğu zamanda biz size kalkıp bunu "geri verin" diyor muyuz? Ülkeme darbe yapanları koruma altına alıyor, bize iade etmiyorsun. Bunlarda adalet falan yok. Adalet burada, burada. En son Amerika. Rıza Sarraf meselesini gördünüz. Hukukla alakası var mı? Siyasi bir kararı açık, net alabiliyorlar.

Ülkemden kaçan o malum teröristi Amerika'da besleyenler, "ver bize bunu" dediğimizde vermiyor. Bizden 12 terörist istediler, biz onlar 15 sene içerisinde verdik. Şu anda yargı makamlarımız bu kişi hakkında kararlarını veriyor, bütün dosyaları gönderiyor. Hukuka, kanuna, zerre kadar saygıları yok. Siyasi kararlarla Türkiye'ye meydan okumaya yöneliyorlar. Beni bu noktada farklı görün. Ben bunların kararlarına kesinlikle saygı duymuyorum, inanmıyorum.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

AYRINTILAR GELECEK...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal