Reis-i Cumhur'dan Kritik Kudüs Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Moritanya Cumhurbaşkanı Abdulaziz ile beraber ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

01.03.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 01.03.2018-12:19) Reis-i Cumhur'dan Kritik Kudüs Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından şatır başları şu şekilde:

Yeni dünya düzeni hazırlanırken biz Afrika ile beraber hareket etmek istiyoruz. Kudüs bizler için çok çok değerli olduğu kadar Hristiyan dünyası içinde önemli bir bölgedir. Amerika'nın Kudüs'ü kendisi için büyük elçilik ilan etmiş olması bizi kesinlikle bağlamaz. Bizin bir ifademiz var ''kendisi çalar kendisi oynar''. Buna BM'de şahit olduk. 128 ülke Amerika'nın karşısına çıktı. Amerika ise kasaba niteliğindeki 8 ülke ile oradan anca çıkabildi. Hiçbir zaman güç haklı olamaz. Hak güçlüdür. Orada bunu gördük. Durduğumuz yerden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Kudüs Filistin'in başkentidir, bunu da zaten ilan ettik.
Elde edilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda mevkidaşı Muhammed Veled Abdulaziz ile ortalama 1 saat süren baş başa bir görüşme yaptı.

Sonrasında yarım saat kadar devam eden heyetler arası görüşmeye katılan iki lider, anlaşmaların imza töreninde hazır bulundu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal