Reis-i Cumhur'dan Çiftçiye Müjde

Çiftçiliğe teşvik için verilecek 300 koyun + maaş desteğinin içeriğini duyuran Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, "Doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz" dedi.

20.02.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 20.02.2018-17:02) Reis-i Cumhur'dan Çiftçiye Müjde

Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Beştepe'de "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programında açıklamalarda bulundu. Çiftçilere verilecek 300 koyun + maaş desteğinin içeriğini duyuran Cumhurbaşkanımız, "Doğacak kuzulara da alım garantisi veriyoruz" dedi.

"HAYVANCILIKTA YENİ BİR DÖNEMİN KAPISINI ARALIYORUZ"

Belkide rekabetin en yüksek olduğu sektörlerin başında tarım geliyor. Daima vatandaşın yanında olmayı sürdüreceğiz. Tarım kredisi isteyenlere TİGEM vasıtası ile Ziraat Bankası'ndan 300 koyuna kadar kredi şansı veriyoruz. Doğacak kuzulara da devlet tarafından alım garantisi veriyoruz. Ayrıca TARSİM sigortasının çiftçinin ödeyeceği kısmı karşılıyoruz. Kırmızı et ihracatını karşılamak için Ziraat Bankası vasıtasıyla yetiştiricilerimize yüzde 10 sübvansiyonlu kredi veriyoruz. Hayvancılıkta yeni bir sürecin kapısını aralıyoruz.

TIMAR SİSTEMİNİN ÖNEMİ

Biz toprağa aşık, toprağı içten seven bir milletiz. Toprak bizde nedir? Anadır ana. Toprak ana. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Toprak o kadar hayatidir. En dirayetli olduğumuz zamanlarda bile topraktan vazgeçmedik. Ülkelerin yükselişi de yıkılması  da tarımla başlıyor. Dirayetli Türkiye'nin, dirayetli tarımdan geçtiğini unutmayalım. Tımar sisteminin başarı ile işlediği dönemlerde Osmanlı Devleti'ni asırlar boyunca dik tuttuğunu, sistemin zayıflaması ile yıkıldığını tüm tarihçiler söylüyor."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal