Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin Açıklaması! Lavrov'a Ayar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus Bakan Lavrov'un Afrin açıklamasına ilişkin 'Afrin'i kime ve ne zaman bırakacağımızı sadece biz biliriz' diyerek cevap verdi.

10.04.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-17:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrin Açıklaması! Lavrov'a Ayar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin açıklamasına ilişkin konuştu.

Erdoğan, "Bu yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin'i kime vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi yapıp yapmayacağı ilişkin soruya, ‘şuan ararsa görüşmemek için hiçbir neden yok, gelişmelere bağlı olarak gerekirse ben de ararım’ diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, "Afrin’in Suriye’ye verilmesini bekliyoruz" açıklamasının anımsatılmasının üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yanlış bir tutum. Biz Afrin'i kime vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şuanda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye bırakılması konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' söylemeleri bizi bu konuda tatmin etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" diyerek Lavrov’a ayarı verdi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamalar ve Trump'un Doğu Guta ve Duma ile ilgili kritik kararlar alacağı yönündeki açıklamalarının anımsatılması üzerine Erdoğan, "Biz de izliyoruz" şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal