Reis-i Cumhur Erdoğan'dan FLAŞ Açıklama!

TOBB'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'le ilgili yaptığı açıklamada AB'ye resti çekti.

12.07.2017-12:53 - (Son Güncelleme: 12.07.2017-17:35)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Kabul Salonu'nda, 15 Temmuz kapsamı altında, yabancı sermayeli yatırımcılar ile beraber toplantıda hitap ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
“Sizler ile beraber daha önceden gerçekleştirdiğimiz toplantıda ilerideki zamanların aydınlık olduğunu dile getirmiştim. 2013 senesinde yüzde 8.5'luk bir büyüme ile kapatılmıştı. 2015 senesinde yaşadığımız iki genel seçim ve terör olaylarına rağmen yüzde 6,1'lik büyüme ile bu tezgâhı kuranların karşısında durmuştuk. 2016'da yakın tarihimizin en ağır travması olarak 15 Temmuz'a rağmen yüzde 2.9'luk bir genişleme kat ettik.”

“BORSA İSTANBUL HER GÜN REKOR KIRIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Borsa İstanbul her gün yeni rekorlar peşinde koşuyor. Merkez Bankası'nda dövizlerimizin rezervi yeniden yükselmeye geçti. Turizmde yaralar sarıldı yükselmeye geçtiğimiz bir döneme adım atıyoruz.”

“İŞ ADAMLARI İHTİYACINDA BİZİMLE İRTİBATA GEÇSİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “İş adamlarımdan ricam yatırım amaçlı ihtiyaç duyduğu konu hakkında hiçbir aracının itibar edilmeden doğrudan ajansımıza gitmesidir. Yurt dışı seyahatlerimiz kapsamında devletimizde yatırımı olan şirketlerin temsilcileri ile buluşmaya gayret ediyorum. Tüm bu çabalarımızın sayesiyle 12.3 milyar dolarlık küresel yatırım ile geçtiğimiz yılı kapatmıştık. Bu senenin ilk dört ayı içerisinde 3,6 milyar performans ile geçen senenin üzerine çıkmayı sağladık. Yatırımlar için gelinen alanlar farklılaşıyor olması bilhassa üretim ve enerji iş alanlarındaki yükselme çok önemli.”

“TÜRKİYE’Yİ ONLARLA KARŞILAŞTIRMAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bir diğer önemli nokta: “Ülkemizi lütfen çevredeki devletlerle karıştırmayın, onlarla biz bir değiliz, onlara benzetmeyin. Bundan sonra küresel anlamda en önemli güç potansiyel enerji ve bu enerjide de adeta İstanbul bir İpekyolu'dur.”

OHAL'LE İLGİLİ NET AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan OHAL'le ilgili net konuştu. Erdoğan, "OHAL'in sınırlarını Batı'nın çizdiği şekilde belirlemeyiz. Onu biz belirleriz.Açık ve net söylüyorum. Bana diyorlar ki, "Peki ne zaman bitecek?" diyorlar. Bu iş tamamen bittiği zaman bitecek dedim." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal