Reis-i Cumhur Erdoğan'a Skandal Pankart Saygısızlığı!

Almanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları kullanılarak yapılan skandal reklamlar, büyük tepkilere neden oldu.

17.08.2017-14:05 - (Son Güncelleme: 17.08.2017-20:36)

Almanya'da Reis'i Cumhur Erdoğan'ın fotoğrafları kullanılarak yapılan skandal reklamlar, büyük tepkilere neden oldu. Almanya'da bulunan Fritz Kola isimli gazoz markası, dünya siyasetinde “otoriter yaklaşımlarıyla” eleştiri konusu olan üç ismin, 7-8 Temmuz'da G20 zirvesi nedeniyle şehre gelmesi fırsatını kaçırmadı. Firmanın yaptığı reklamda, dünya liderlerinin uykulu ve yorgun hallerini ön plana çıkaran pankartlar yapıldı.

Firmanın yaptığı reklamların çıkış sloganı ise "Uyan Ey İnsan"... Almanya'nın önemli merkezlerine yerleştirilen reklamlar bir yandan büyük ilgi toplarken, diğer yandan da tepkilerin gösterilmesine neden oldu. Sebebi ise fotoğraflarda Merkel'in kullanılmayıp, Merkel karşıtı liderlerin kullanılması. Sosyal medyada ise, bunun kötü niyetli bir kampanya olduğu konuşuluyor. Bu kampanya aynı zamanda, insanları şiddet kullanmaksızın eylem yapma düşüncesini ortaya çıkarmayı düşündürüyor.

"Fritz Kola", 7-8 Temmuz'da G20 zirvesi nedeniyle başlattığı politik mizah içeren "Hemşerim uyan" reklam kampanyası büyük ses getirdi. Fritz Kola, şehirdeki dev reklam panolarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump ve Putin'in uyuklayan "illüstrasyonlarını" kullanarak "Uyanın!" diye çevrilebilecek bir spotla, ürün tanıtımına başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal