Reis-i Cumhur Bahceli'nin Teklifini Yanıtladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli'nin ittifak teklifine AK Parti grup görüşmesinde cevap verdi ve Bahçeli'ye teşekkür etti.

09.01.2018-13:14 - (Son Güncelleme: 09.01.2018-13:06) Reis-i Cumhur Bahceli'nin Teklifini Yanıtladı!

MHP lideri Devlet Bahçeli dün gerçekleştirdiği basın toplantısında 2019 yılı seçimlerinde MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini ifade etmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini söylemişti. Bahçeli'nin bu açıklaması sonrası kulakların kesildiği Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti grup toplantısında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 seçimlerini işaret ederek, "Anlıyorum ki bu kongrelerle beraber 2019'a mart ve kasıma çok farklı gireceğiz. Bu sene Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin hazırlıklarını büyük ölçüde hazırlamak mecburiyetindeyiz. Bunları da özellikle MHP ile birlik olarak dayanışma içinde temenni ederim ki ana muhalefet de buna katılır, bu süreci hızlandırmamız gerekiyor. Asıl olan yeni yönetim mimarimizin omurgasının nasıl oluşturulacağıdır. Hazırlıkları süratle bir araya getirerek önümüzdeki bir asrı kucaklayacak yönetim modeli oluşturmakta kararlıyız" dedi.

BAHÇELİ’YE YANIT

"Seçimler arefesinde sayın Bahçeli'nin yerli ve milli duruşunu özellikle belirtmek lazım. Bu yerli ve milli duruşla birlikte inanıyorum ki ülkemizde bizi bölmek, ayrıştırmak isteyenler hedeflerine ulaşamayacaktır. Çünkü bizler 7 Ağustos ruhunu yaşamakta kararlıyız, yaşamaya devam ediyoruz, devam edeceğiz. Birileri diyor ki ‘acaba şu ne der, bu ne der’ Kusura bakmasınlar. “Biz ne deriz” aslolan budur. Onun için de bizler sayın Bahçeli ile bir araya geliriz. Ülkemizin sorunlarını dertlerini konuşuruz, uyum yasalarını vesairesini çalışmasını da yapar. Geleceğe birlikte inşallah yürürüz. Çünkü beraber yapmamız gereken çok şeyler var. Milletimizin bize verdikleri sorumluluk var.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal