Regaip Kandili Nedir? Regaip Kandili'nin Önemi ve Fazileti

İslam dünyasında mübarek aylar olarak geçen Recep, Şaban ve Ramazan’ın dahil olduğu "üç ayların" habercisi Regaip Kandili, bugün idrak edilecek.

07.03.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-12:35) Regaip Kandili Nedir? Regaip Kandili'nin Önemi ve Fazileti

İslam dünyasında mübarek aylar olarak geçen Recep, Şaban ve Ramazan’ın dahil olduğu "üç ayların" habercisi Regaip Kandili, bugün idrak edilecek.

İslamiyet’te büyük önem verilen, recep ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece idrak edilen Regaip Kandili, "rahmet ve bereket gecesi" olarak nitelendiriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Regaip Kandili sebebiyle türlü etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ankara'da Beştepe Millet, Diyarbakır'da Kurşunlu, Giresun'da Sarayburnu, Bursa'da Ulu, Konya'da Hacı Veyiszade ve Kapu ile İstanbul'da Fatih ve Eyüp Sultan camilerinde bu mübarek gece şerefine özel programlar düzenlenerek, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutulacak.

REGAİP KANDİLİ'NİN ANLAM VE ÖNEMİ

Regâib, Arapça bir kelimedir ve "kendisine rağbet edilen, istenen, talep edilen şey" anlamlarını taşır.

Regaib Kandili her arzu ve taleplerimizi, amaç ve hedeflerimizi, rağbetlerimizi iyiye, doğruya, güzele, faydalı olana, hakka ve hakikate; regaibimizi Rabbimize karşı yöneltme, bütün işlerimizi O'nun rızası için yapma çabası anlamına gelir.

REGAİB KANDİLİNİN FAZİLETİ

Regaip rağbet anlamına gelen bir kelimedir. Regaip gecesi Hz. Muhammed (s.a.v) efendimizin ana rahmine düştüğü, yani annesi Amine validemizin Hz. Muhammed'e gebe kaldığı gecedir.

Kuran'ın " Ve Rabbı'na rağbet et" (İnşirah suresi-8) emrinden dolayı, Regaip mana anlamıyla kulun yönünü Rabbı’na çevirerek Allah'a yaklaşmasıdır.

Bununla beraber, kulun dünyada tattığı ve onu Rabbın'dan uzaklaştıran dünyevi işleri bırakarak, kalbini Allah’a yaklaştırıp onu zikretmesiyle birlikte Allah'a rağbeti ve regaip ruhaniyetini elde etmesidir.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN BU GECE OKUDUĞU DUA

Peygamberimizin (S.A.V) Regaip kandilinde şu şekilde dua etmiştir:

"Allah'ım, recep ve şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur"

Peygamberimizin ettiği bu duayı tüm İslam alemi için "Allah'ım, aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için recep ve şaban ayını mübarek kıl ve ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle." şeklinde yapabilirsiniz.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal