Recep Akdağ ile KKTC Bakanı Erkut Şahali Arasında Önemli Görüşme

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali'yi Çankaya Köşkü'nde ağırladı.

10.04.2018-21:00 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-21:00) Recep Akdağ ile KKTC Bakanı Erkut Şahali Arasında Önemli Görüşme

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada, görüşmeden duyduğu memnuniyeti belirterek, öteden beri Türkiye Cumhuriyeti'nin kardeş ülkesi Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı çok yakın bir ilgisinin olduğunu ifade etti.

Bu yakın ilginin mühim bir ifadesi olarak özel bir mekanizma geliştirildiğini, Başbakan adına bir başbakan yardımcısının KKTC'nin ekonomik gelişmesi ve bu ülkeyle işbirliğini takip ettiğini aktaran Recep Akdağ, bu görevin kendisine verilmesine için çok sevinçli olduğunu ifade etti.

Akdağ, büyük bir keyifle bu görevi yerine getiriyorum. İnanıyorum ki çok yakın zamanda içerisinde çok büyük gelişmelere de inşallah KKTC Türk halkı açısından ortak hayırlı işlere imza atabileceklerini belirtti.

Recep Akdağ, kardeş ülkede yeni hükümetin de başarılı olması dileğinde bulundu.

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Şahali ise iki ülke kardeş arasındaki dostluk, kardeşlik ve iş birliğinin çok kritik olduğunu ifade etti. Ülkemizin, KKTC'ye sağladığı mali ve teknik desteğin KKTC vatandaşlarının daha da refaha erişmesi bakımından mühim olduğunu belirtti.

KKTC vatandaşlarının refahını yukarlara çekmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Şahali, "Yeni kurulan koalisyon hükümeti bu hususta kararlı ve istekli bir tutum içerisinde. Bizler de vazifedeki arkadaşlarımızla hem kaynaklarımızla hem de sizlerin sağladığı kaynaklarla halkımıza daha huzur dolu bir gelecek hazırlama hususunda vazife başındayız."  şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal