Ramazan'da Pideler Fırında Olacak

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, coronavirüs salgınıyla mücadelede bütün önlemleri aldıklarını, Ramazan pidesi üretiminde ve satışında bir problem olmayacağını belirtti.

16.04.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-15:13) Ramazan'da Pideler Fırında Olacak

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı, coronavirüs salgınıyla mücadelede bütün önlemleri aldıklarını, Ramazan pidesi üretiminde ve satışında bir problem olmayacağını belirtti.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, gelen Ramazan ayında coronavirüs koşulları altında nasıl tedbirler alındığıyla ilgili açıklamalar yaptı.

 Çetin, ramazan pidesi ile alakalı gereken hazırlıkların yapıldığını, ürün stoklarının hazırlandığını ve salgınla alakalı alınacak tedbirler üzerinde çalışıldığını belirtti.

 FIRINLARDA PİDELER  OLACAK

Pidenin fiyatının daha belli olmadığını belirten Çetin, "Ramazan pidesi her yıl olduğu gibi bu yıl da fırınlarımızda olacak, herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Pide kuyrukları oluşmaması için elimizden geleni yapacağız, erken üretimlere başlayacağız." diye konuştu.

 "SATIŞLARDA SOSYAL MESAFEYİ KORUYACAĞIZ"

Ellerinde erken saatlerde pide stoğu olacağını belirten Çetin, "Sosyal mesafeyi koruyucu tedbirleri zaten işletmelerimizde aldık. Kapılarımızda birer personel bekletip sosyal mesafeyi koruyacağız. Pidenin çıkarılması noktasında çalışmalarımız vardı, fırıncı esnafımız da pide üretmek istiyor tabii ki. Bu doğrultuda inşallah vatandaşlarımızı ve esnafımızı da mağdur etmeden bir ortak yol bulup pide üretimini gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

 "FIRINCILAR HAFTA SONUNA HAZIR DURUMDA"

Çetin, fırınların geçtiğimiz hafta sonunda olduğu gibi bu hafta sonu da ekmek satışına hazır halde olduğunu belirterek, ekmekle alakalı un ile maya benzeri bütün ham maddelerin stoklandığını ifade etti.

 İstanbul Valiliği'nin talimatıyla sokaklarda ve caddelerde şoförler tarafından vatandaşa ekmek dağıtacaklarını belirten Çetin, "Şoförlerimiz, yanlarında ilave personel istihdam edecek. Ekmeği verenle parayı veren personelin aynı olmaması kaydıyla hijyeni sağlayarak, sosyal mesafeyi sağlayarak satışlarımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

 Erdoğan Çetin, geçtiğimiz hafta sonu bir takım fırıncıların aralarında sokak ve mahallelerin bölünememesi sebebiyle kavga olduğunu hatırlatarak, şu açıklamalarda bulundu:

 "Bunun oluşmaması anlamında biz kamu otoritesinden destek istiyoruz. Örneğin bir mahallede bir fırın var, ancak başka bir ilçeden bir fırının o mahalleye gelip ekmek satma gayreti içinde olması, kavgalara sebebiyet verdi. Örneğin 'Her işletme kendi ilçesinde, kendi mahallesinde arabasıyla ekmeğini satabilir.' şeklinde kararlar alınmasını bekliyoruz. Sokakları, mahalleleri kamu otoritesinin organize etmesini istiyoruz. Bu konuda kaymakamlık, ilçe belediyesi veya valilik talimatı olabilir."

 Bütün vatandaşların evinde olduğu süreçte fırıncıların tehlike alarak salgına karşı mücadele verdiğinin altını Çetin, fırın esnaflarına teşekkür etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal