Ramazan Ayından Etkilenen Danimarkalı Kadın Müslüman Oldu

Kayseri'ye giden Danimarkalı Malene Goldbeak Jorgersen, Ramazan ayından etkilenerek Müslüman oldu. Jorgersen, Zehra ismini aldı.

05.05.2020-16:06 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:15)

Antalya'nın Alanya ilçesinde turizm sektöründe çalışan Kayserili Mustafa Apılı, burada 22 yaşındaki Danimarkalı Malene Goldbeak Jorgersen ile tanıştı. Nişanlanma kararı alan ikili daha sonra Kayseri'ye gitti. Ramazan ayından etkilenen Danimarkalı kadın Müslüman olma kararı aldı. Malene için İl Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. Malene burada şahadet getirerek Müslüman oldu ve Zehra ismini aldı.

Törende söz alan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Böylesine güzel bir ayda, 11 ayın sultanı olan Ramazan ayı içerisinde evlerimizde ruhlarımızın sıkıldığı bir zaman diliminde Ramazan bütün merhameti ile gönüllerimizi hoş edecek iklimi ile geldi. Birde Ramazan ayı içerisinde böyle bir ihtida merasimi hüznümüzü ortadan kaldıracak, neşemizi ve mutluluğumuzu sağlayacak bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Zehra, Müslümanların diyaloglarından, ibadetlerinden, Ramazan'ın bu manevi ikliminden etkilenerek Müslüman olma isteğini bildiriyor." dedi.

"ORUÇ TUTUNCA AÇ SUSUZ İNSANLARIN HALİNİ DAHA İYİ ANLAYABİLİYORUM"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Malene ise "Müslümanların oruç tutması çok güzel, çok hoşuma gitti. Fakirleri çok iyi anlayabiliyorsunuz. Kimin parası olduğunu, kimin aç susuz kaldığını anlıyorsunuz. Bu benim çok hoşuma gitti. Ben Danimarka'dayken kendimden başka kimseyi düşünmüyordum ama burada oruç tutunca aç susuz insanların halini daha iyi anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal