Ramazan Ayında Camilerde Namaz Kılınacak Mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldığı bir programda Ramazan ayında camilerin durumunu değerlendirdi. Erbaş yaptığı açıklamada, "Cemaatle namaza ara verdik. Salgın sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak." dedi.

08.04.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-11:15) Ramazan Ayında Camilerde Namaz Kılınacak Mı?

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavrüs salgını ülkemizde de görülürken, berberinde birçok önlem alındı. Bu önlemler için de camilerde yer aldı ve camilerde cemaatle birlikte namaz kılınmasına ara verildi. Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar "Ramazan ayında camilerde namaz kılınacak mı?" sorusuna cevap aradı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konuyla ilgili olarak A Haber'de katıldığı bir programda değerlendirmelerde bulundu.

"TERAVİH NAMAZI EVDE KILINACAK"

Erbaş tüm vatandaşların merak ettiği soruya yönelik, "Şimdi burada önemli olan cemaatle namazın kılınmamasıdır. Biz 15 gün önce camilerimizi cemaatle namaza kapattı. Ferdi olarak gündüz camiler ziyaret edilebilir. Ancak cemaatle namaz söz konusu değil. Coronavirüs salgını sürdüğü sürece Ramazan'da da teravih namazları kılınmayacak. Teravih namazı evde kılınacak." şeklinde konuştu.

"EVLERİN MESCİT HALİNE GETİRİLMESİ GEREK"

Erbaş evlerin mescit haline getirilmesi gerektiğini belirtti ve "Çocuğumuzla teravih namazı kılabiliriz. Namazlarımızı kılabiliriz. Fertlerde karantina yoksa 2-3 kişi cemaatte yapabiliriz." ifadelerini kullandı.

"UMUYORUZ Kİ ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ERERLER"

Öte yandan Erbaş coronavirüsten dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılıp sayılmayacağı yönündeki soruya da cevap verdi. Konuyu değerlendiren Erbaş, "Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de 'hükmi (hükmen) şehitlik' vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i şerifte bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal