Rahip Brunson'un Kendi Ağzından PKK Bağlantısı Ortaya Çıktı

ABD'li tutuklu Pastör Andrew Craig Brunson'un PKK bağlantısı gün yüzüne çıkarıldı. Brunson terör örgütleri PKK ve FETÖ ile bağlantısını gizlemeyen Mohammad Ahmad'a manevi oğlum dedi.

28.08.2018-09:59 - (Son Güncelleme: 28.08.2018-10:03)

Terör örgütleri PKK ile FETÖ için suç işlediği ve casusluk yaptığı suçlaması ile tutuklu yargılanırken, ev hapsi kararıyla tahliye edilen ABD'li Pastör Andrew Craig Brunson'un Mohammad Ahmad'a ''Manevi oğlum'' dediği meydana çıktı. Hem iddianamede hem de yargılama döneminde "Mardini Dilbirin" takma adını tercih eden Ahmad'ın, Brunson için YPG ve PKK ile temas sağlayan şahıs olduğu iddia edildi.

BRUNSON ''MANEVİ OĞLUM'' DİYEREK TANITTI

Brunson'un tutuklanmadan önce etrafına "Manevi oğlum" diyerek tanıttığı Mohammad Ahmad'ın, şahsen Brunson ve eşi tarafından misyoner Loes Truffle ile evlendirildiği söylentiler arasında yer bulurken, Ahmad'ın kardeşi "Agid" adlı kişinin de casusluk eylemleri içinde olduğu gizli tanık Serhat tarafından gündeme taşındı.

O DA KİLİSEDE PASTÖR

Brunson'ın tutuklanmadan önce Mohammad Ahmad'ı Belçika'ya sevk ettiği öne sürülürken, Ahmad'ın İzmir Hıristiyan Kürtler Kilisesi'nin (Dera Kurden Mesihi-İzmir) faaliyetlerini "Dera Kurden Mesihi Belçika" isimli kilisede pastör olarak devam ettirdiği gün yüzüne çıktı. Brunson'ın rahipliğini üstlendiği Diriliş Kilisesi'nin, Mohammad Ahmad'ın şahsi sosyal medya sayfasından İzmir Hıristiyan Kürtler Kilisesi olarak ifade edilmesi de dikkat çeken detaylar içinde.

SOSYAL MEDYADAN BRUNSON'A SAHİP ÇIKTI

Belçika'da "Dera Kurden Mesihi Belçika" isimli kilisede pastör olarak faaliyetlerini devam ettiren Mohammad Ahmad, lakabının "Mardini Dilbirin" olduğunu şahsen kendi sosyal medya sayfasından söylerken, gerçekleştirdiği paylaşımda FETÖ elebaşı Gülen'den "Türk din adamı" olarak bahsediyor. Ahmad, kendi sosyal paylaşım sayfasında casuslukla suçlanan Brunson'a sahip çıkarak, "İzmir'in Alsancak kentinde yer alan Diriliş Kilisesi'nin Pastörü (Andrew Brunson), Türk din adamı (Fethullah Gülen) arasında ilişki var iddiasıyla bir süre önce devlet tarafından gözaltına alındı, aynı zamanda yaklaşık iki buçuk sene hizmet veren (Kurdên Mesîhî) kilisemiz, Kürt kimliğimizden sebeple devletin baskısıyla kapatılmıştır! İzmir'de yer alan Kürt Hıristiyan kardeşlerimizi korkutan ve kilisenin kapatılmasına sebep olan bu eylemi kınıyoruz. Kürt halkı ve Kürt Hıristiyanları dualarınızda unutmayınız" ifadelerini kullanıyor.

Kendi sosyal medya sayfasında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını da paylaşan Mohammad Ahmad, Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne dönük ağır suçlamalarda bulunuyor.

Sosyal medya sayfalarında Brunson'la çekilmiş birçok görüntüsüne yer verilen Ahmad'ın fotoğrafları içinde en dikkat çekici olanı ise, diğer ismi Kürt Hıristiyan Kilisesi olan Diriliş Kilisesi üyeleri ile İzmir sahilinde gerçekleştirilen vaftiz töreni. Hıristiyanlığı kabul eden kişilerin Ege sularında vaftiz edilmesi Ahmad tarafından yayınlanırken, Ahmad vazife yaptığı kilisede sözde PKK ve Kürdistan flamalarını da taşıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal