Rahip Brunson'un Gidişi İzmir Esnafına Yaramadı!

ABD'li Rahip Brunson'un serbest kalmasının ardından Brunson'un evinin olduğu sokaktaki esnaf durumdan rahatsız oldu. Esnaf, "Sokakta sürekli hareketlilik vardi ve bizim için iş bakımından yararlı oldu" dedi.

13.10.2018-19:31 - (Son Güncelleme: 13.10.2018-19:24) Rahip Brunson'un Gidişi İzmir Esnafına Yaramadı!

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ/PDY ve PKK için suç işlemek ve devletin güvenliği açısıdan niteliği itibarıyla gizli olması lazım olan bilgileri siyasal ve askeri casusluk amacı ile temin etmek iddiası ile hakim karşısına çıkan ve 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezası almasının ardından cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edilen ABD'li Rahip Andrew Brunson'un İzmir'deki mahallesinde sessizlik hakim.

AYLAR SONRA SESSİZ BİR SABAH

Dün gece ABD'ye hareket eden Andrew Craig Brunson'ın evinin olduğu Işılay Saygın Sokak, 2 buçuk aylık yoğun trafiğin sonrasında yeni güne 'hüzünle' girdi. Ev hapsinde olduğu sürece polis memurlarının, farklı bürokratların ve Brunson'un müridlerinin uğrak yeri olan sokakta şimdi deyim yerindeyse yeller esiyor.

ESNAF MEMNUN DEĞİL

Mahalle sakinleri sokakta park yeri bulabilmenin mutluluğunu yaşıyor fakat esnaf sokaktaki hareketliliğin bitmesinden mutlu değil.

Ev hapsinde olduğu dönemde, sokağın hareketliliğinin yükseldiğini söyleyen mahalle esnafı Tazecik Kafe Sahibi Tansu Konuşak, "Ev hapsine alınmasının ardından sokak bir anda yoğunlaştı.

"BİZİM İÇİN İŞ AÇISINDAN FAYDALI OLDU, GİTMESİNE ÜZÜLDÜM"

Memur arkadaşlar ve gazeteciler buradaydı sürekli. Sokakta sürekli hareketlilik vardi ve bizim için iş bakımından yararlı oldu. Gitmesine üzüldüm" dedi. Hakkında çıkan iddialardan önce Brunson'ı "sıradan bir mahalle sakini" olarak bildiklerini ifade eden Konuşak, "Bir mahalle sakiniydi bir fazlası veya eksisi yoktu. Tutuklanma ve ev hapsinin ardından olaylar ters yönde gelişti" dedi.

Brunson'ın ev hapsinde olmasından sebeple sokaktaki polis arabalarının çokluğundan şikayetçi olan komşuları ise artık arabalarını evlerinin önüne kolayca park edebildiklerini ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal