Rahip Brunson'un Ev Hapsi Kararına İtiraz Edildi

Türkiye ile ABD arasında sıkıntıya neden olan Rahip Brunson konusunda avukatları ev hapsi kararına itiraz etti.

30.07.2018-17:29 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-17:23) Rahip Brunson'un Ev Hapsi Kararına İtiraz Edildi

Türkiye ile ABD arasında polemiğe sebep olan, terör örgütleri FETÖ ve PKK için suç işlediği ve casusluk yaptığı suçlaması ile yargılanan ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararına itiraz etti.

DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Singapur'da bir araya gelecek. İkilinin Ankara-Washington hattında sıkıntıya sebep olan Pastör Brunson meselesini konuşması bekleniyor.

KRİZE NEDEN OLMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rahip Brunson'un ev hapsine çıkmasının sonrasında yaptığı 'yaptırım' açıklaması ve tavır değişikliği ile alakalı açıklama yapan Erdoğan, "Tavır değişikliği Trump'ın problemi. Söylenmeyen şeylerin söylenmiş gibi ortaya atılmasını doğru bulmayız. Dışişleri Bakanımız aracılığıyla, Ebru Hanım'ın İsrail'den çıkışına destek olunması iletilmiştir. Ebru serbest kalmış fakat pasaportuna el konulmuştu. ABD'lilere pasaportunun verilerek Türkiye'ye dönüşüne destek olabileceklerini ifade ettik. 'Karşılığında Brunson'u vereceğiz' demedik. Bu tarz bir pazarlık gündeme gelmedi. Netenyahu'nun, 'Bana Trump telefon etti, biz de bıraktık' açıklaması oldu. Türkiye'deki yargı, Brunson için, hastalığını göz önüne alarak, iyi niyetle ev hapsi doğrultusunda karar vermiş. Karara saygı duymak yerine, meseleyi Türkiye'ye yaptırım konusu şekline getiriyorlar. Yaptırımlarla geri adım attıramazsınız" açıklamasını yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal