Rahip Brunson'ın Görev Yaptığı Kilise 270 Bin Dolara Satıldı!

ABD ile krize neden olan Rahip Brunson'un görev yaptığı kilise, kilise üye kişiler tarafından 270 bin dolara satın alındı.

17.10.2018-16:06 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-15:50) Rahip Brunson'ın Görev Yaptığı Kilise 270 Bin Dolara Satıldı!

ABD ile Türkiye arasında tansiuana sebep olan ABD'li papaz Andrew Brunson ülkesine giderken, İzmir Alsancak'ta vazife yaptığı kilise binası 270 bin dolara satılarak el değiştirdi.

İzmir'de FETÖ ve PKK için suç işlediği, casusluk yaptığı suçlaması ile yargılanırken tutukluluğu 'sağlık problemleri' sebep gösterilerek ev hapsine dödürülen ve son duruşmada 3 sene 1 ay 15 gün hapis cezası verilerek tahliye edilen Brunson'ın vazife yaptığı Diriliş Kilisesi'nin binası, kilise derneğine üye kişiler tarafından satın alındı.

Uzun senelerdir kiralık olarak kullanılan kilise binasını, kilise cemaatine yakın olan Elif Doğan ve Semra Çetin'in aldığı bildirildi. Doğan ve Çetin'in yaklaşık bir senedir binayı satın alma girişimi olduğu ve satış işleminin Brunson'ın son duruşmasından önce yapıldığı bildirildi.

Eski Diriliş Kilisesi Derneği Başkanı Handan Yılmaz tarafından kilise için seneler önce kiralanan binanın 270 bin dolara satın alındığı bildirilirken, anlaşmanın dolar üstünden, ödemenin ise Türk Lirası ile gerçekleştirildiği kaydedildi. Binanın kilise olarak kullanılmasına devam edileceği öğrenildi.

Brunson geçen hafta 'suç örgütüne mensup olmamakla beraber örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan hapis cezası almış, yattığı süre de göz önüne alınarak serbest kalmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal