Rahip Brunson'ın Avukatından Yeni Hamle!

İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li Rahip Brunson'ın avukatı ev hapsinin iptal edilmesi ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

02.10.2018-14:45 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-14:39) Rahip Brunson'ın Avukatından Yeni Hamle!

İki sene önceki darbe kalkışmasının sonrasında hükümetin darbe kalkışmasından sorumlu tuttuğu "FETÖ" ve PKK ile bağlantıları olduğu suçlamalarıyla tutuklanan ve Nisan ayında yargılanmasına başlanan Rahip Brunson, Temmuz ayında ev hapsine gönderilmiş ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı verilmişti.

ABD hükumeti Brunson'ın serbest kalmaması kararına tepki göstererek bazı Türk bakanlara dönük yaptırım kararı vermiş ve Türkiye'ye dönük olarak çelik ve alüminyumdaki gümrük vergilerinin iki katına yükseltilmesine karar vermişti.

Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, "Ev hapsinin kaldırılmasına dönük başvuruyu Anayasa Mahkemesi'ne yarın gerçekleştireceğiz. Yurtdışına çıkış yasağı ile alakalı maddeyi de başvurumuza dahil edeceğiz ancak AYM seyahat özgürlüğü hususuna bakmıyor. 12 Ekim'den önce bir karar çıkmasını düşünmüyorum, ancak biz başvurumuzu duruşma öncesinde tamamlamış olmak istiyoruz" dedi.

İzmir'de süren yargılaması çerçevesinde 12 Ekim'de mahkemeye çıkacak olan Brunson, hakkındaki iddialardan suçlu bulunması durumunda 35 seneye dek hapis cezası alabilir.

Avukatının daha önce İzmir'deki mahkemeye ev hapsinin kaldırılmaı ve yurtdışına çıkış yasağının ipral edilmesi istemi ile gerçekleştirdiği başvurular mahkeme tarafından reddedilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal