Rahip Brunson Davasında Önemli Gelişme!

İzmir Adliyesi'nde 6 savcının görev yeri değişti. Bu savcılar içinde en dikkat çeken isim ise Rahip Brunson davasına bakan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya oldu.

05.09.2018-20:04 - (Son Güncelleme: 05.09.2018-19:59) Rahip Brunson Davasında Önemli Gelişme!

İzmir Adliyesi'nde ABD'li papaz Brunson soruşturmasına bakan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya'nın da içinde olduğu 6 savcının vazife yeri değişti.

İzmir Adliyesi'ndeki terör savcılarının vazifelerinde önemli değişiklikler yapıldı. Eski Adalet Bakanı Müsteşar Yardımcısı Ömer Faruk Aydıner'in İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmasının sonrasında İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda vazife yapan 6 cumhuriyet savcısının vazife yeri değişti.

BRUNSON SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCININ DA YERİ DEĞİŞTİ

Vazife yeri değişen savcılar içinde en dikkat çeken kişi ise ABD'li papaz Brunson soruşturmasına bakan Berkant Karakaya oldu. Karakaya, FETÖ'nün İzmir'deki askeri örgütlenmsinin çökertmesiyle de bilinirken, Karakaya'nın Bilişim Suçları Bürosu Savcılığında vazifelendirildiği bildirildi. Karakaya'nın haricinde cumhuriyet savcıları Maruf Türker, Ayhan Yılmaz, Okan Kılınç ile Erol Sümer'in de yerlerinde değişiklikler oldu. Ayrıca, Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'ya, mevcut vazifesinin haricinde Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu görevinin de verildiği bildirildi. Savcı Bato da, FETÖ'ye dönük mücadelede kritik kişilerden birisi olmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal