PYD'ye 'Müttefikim' Diyen ABD'ye 'Kapak' Soru

Akşam gazetesi köşe yazarı Murat Kelkitlioğlu bugünkü köşe yazısında, PYD'ye terörist bir ötgüttür yerine müttefikiz diyen ABD'ye adeta 'kapak' diyebileceğimiz kritik bir soru sordu: El Kaide...

16.02.2016-11:17 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PYD'ye 'Müttefikim' Diyen ABD'ye 'Kapak' Soru

Dış politika uzmanı değilim, ancak bugün yaşananları yorumlamak uzman olmayı gerektirmez diye düşünüyorum. En az 4 yıl var ki; Türkiye, bugün Suriye'de yaşananların olmaması için gereken uyarıları yapmış, çözüm önerilerini de sunmuştu. Şimdi, bunların ayrıntısına girecek değilim. 'Güvenli bölge', 'uçuşa yasak bölge' gibi uyarıları dün gibi hatırlıyoruz. Peki, ne yaptı müttefik dediklerimiz? Bütün bu önerilere kulak tıkayarak, kendi oyunlarını sahnelemek istediler.

Ve durum ortada! Bölge, terör örgütlerinin cirit attığı, koca koca ülkelerin kısa vadeli hesaplarını görmek için her türlü yolu mubah saydıkları bir yer haline geldi. Yaşananları, yapılan kirli hesapları en iyi analiz eden Türkiye ise, kendi çıkarları doğrultusunda harekete geçti.

Ne mi yaptı?

'DAEŞ'le mücadele ediyorum' bahanesiyle, Suriye'nin kuzeyinde oluşturmaya çalıştıkları koridoru PKK'nın Suriye'de kolu olan PYD'ye bırakmak isteyenlere tokat attı! Başından beri, müttefiklerinin gözüne soktuğu 'kırmızı çizgileri'ni bu kez Fırtına obüsleriyle gözlerine soktu!

Yaşananlar bu kadar basit! Bu arada, Türkiye yerine terör örgütleriyle müttefiklik yapmaktan geri durmayan çevreler yine harekete geçti. Önce ABD, ardından Avrupa Birliği, Türkiye'nin bombardımanı derhal durdurması telkininde bulundu.

Önce Avrupa Birliği'ne cevap verelim; Türkiye uluslararası çıkarları söz konusu olduğunda harekete geçmek için kimseden izin almaz. Yıllarca kucak açtığınız, hatta beslediğiniz terör örgütü PKK'nın, maskelemeye çalışıtığınız kolu PYD ile de kararlılıkla mücadele eder. Yani Azez'in, Kandil'e çevrilmesine göz yumamaz. Bölgedeki en önemli oyun kurucu Türkiye'dir. Siz öncelikle mülteciler konusundaki ikiyüzlülüğünüze son verin.

Sonra da müttefikimiz gibi görünen ABD'ye soralım; ne diyor ABD? 'PYD terör örgütü değildir. Bölgede DAEŞ'le mücadele ediyor'. Bu açıklamanın akılla, mantıkla uzaktan yakından ilgisi yoktur. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmaz ve 'benim örgütüm' yaklaşımı, büyük ülkelerin dış politikasına yakışmaz.

Şimdi soruyorum; eğer El Kaide, DAEŞ'le mücadele etseydi, ABD, El Kaide'ye silah yardımı yapar mıydı? Kimseyi aptal yerine koymayın!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal