PYD, YPG ve DAEŞ'e Verilen Üç Derin Mesaj

Türk topçusu dün de YPG mevzilerini vurdu. "Bize dönük saldırılara misliyle karşılık verilecek" diyen kaynaklara göre, top atışları "Azez'e yaklaşırsan pişman ederim" uyarısı

15.02.2016-09:51 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-11:34) PYD, YPG ve DAEŞ'e Verilen Üç Derin Mesaj

Türkiye tarafına yapılan saldırılara önceki gün Fırtına obüsleri ile misliyle karşılık veren Ankara, terör örgütü PYD'nin silahlı kolu YPG'nin Azez'deki oldu bitti teşebbüsünü yakın takibe aldı. Suriye tarafından Türkiye'ye dün yeniden ateş açılınca TSK'nın karşılığı sert oldu. Kaynaklar, "Saldırılara karşılığımız misliyle olacak. YPG Azez'den çekilene kadar yakın takibimiz sürecek" değerlendirmesi yaptı. TSK'nın dün gerçekleştirdiği top atışları da YPG'ye dönük olarak, "Azez'e yaklaşma. Dünyanı dar ederim" mesajı şeklinde algılandı. 


HEDEFLER YİNE VURULDU 


Cumartesi günü hem Esad ordusu hem de terör örgütü YPG mevzilerinden açılan ateşlere misliyle karşılık veren Türk topçusu, dün sabah da erken saatlerden itibaren sınır ötesindeki hedefleri dövmeye başladı. Güvenlik kaynakları dün sabah YPG hedeflerinin fırtına obüsleriyle vurulduğunu doğruladı. Saat 10.00 sularında aynı şekilde terör örgütü YPG/PKK mevzilerinden Türkiye'ye dönük ateş açıldığı, bunun üzerine belirlenen hedeflerin vurulduğu bilgisi paylaşıldı. Ayrıca aynı saatlerde Hatay bölgesindeki Dağardı Hudut karakolu bölgesine de havan atışı yapılması üzerine havanın geldiği nokta da vuruldu. 


YPG ÇEKİLENE KADAR DEVAM... 


YPG terör örgütünün Azez çevresindeki girişimleri sahadaki istihbarat unsurları tarafından yakından takip ediliyor. İki gündür devam eden top atışlarının önümüzdeki süreçte de sürüp sürmeyeceği merak konusu oldu. Ankara'daki üst düzey kaynaklar Türkiye'nin hassasiyetlerinin açık olduğu ve arazide herhangi bir değişiklik yaşanmadığı müddetçe, Türkiye'nin YPG konusundaki kararlılığının süreceği vurgulandı. 


'AMAÇ, TERÖR YUVASI YAPMAK' 


Ankara'daki üst düzey bir kaynaksa, Türkiye'nin YPG terör örgütünü vurmasıyla ilgili şu yorumu yaptı: "Kimseye sürpriz yapmıyoruz. Diğer devletler gibi sağ gösterip sol vurmuyoruz. En başından beri söylediğimiz şeffaf kaygılarımızı koruyoruz." Başbakan Davutoğlu da, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin kararlılığını vurgulayarak, Azez bölgesinin terör yuvasına dönüştürülmeye çalışıldığını aktardı. 


OPERASYONUN 3 ŞİFRESİ


YPG'nin vurulması bölge ülkelerinde olduğu gibi dünyada da geniş yankı buldu. Kaynaklar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzincan'da yaptığı "YPG Azez'den uzaklaşacak, Koridor kurmaya çalışmayacak ve Minnak Havalanını kullanma hevesine kapılmayacak" şeklindeki 3 önemli uyarıyı hatırlatırken, operasyonun şifrelerini de şu şekilde özetliyor: 


 YPG'nin Azez'e yönelik girişimleri ve taciz ateşleri Türkiye'nin ulusal güvenlik önceliklerine yönelik bir tehdit olarak görülüyor. 


 Rusya, Esad ve YPG Kuzey Halep'i çok zorladı. Türkiye bu müdahale ile risk yönetimi yapıyor. Türkiye böylelikle gelebilecek yoğun göç dalgasına karşı da sınırlarını koruyor. 


 Ankara, Azez bölgesinin terör yuvasına dönüştürme çabalarının farkında. Bunu göz önünde bulundurup önleme amaçlı hamle yapıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal