Putin-Erdoğan Görüşmesi Sona Erdi

Şu anda Heyetlerarası görüşmeler başladı.

05.03.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-17:41) Putin-Erdoğan Görüşmesi Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burada alacağımız kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova'da bir araya geldi.

Görüşmenin basına açık bölümünde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme için Putin'e teşekkürlerini belirterek, "Malum, bu görüşmeyi Türkiye'de yapacaktık. Sizin buradaki anayasa çalışmalarıyla, ilgili gelişmeler sebebiyle burada gerçekleştiriyoruz." dedi.

İdlib müzakereleri nedeniyle bir araya gelmelerinin büyük önem arz ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki sıkıntı sebebiyle dünyanın gözünün burada olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada atacağımız adım, alacağımız isabetli kararlar bölgeyi de ülkelerimizi de rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye-Rusya münasebetlerinin tavan yaptığı bir dönemin yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek savunma sanayinde, gerek ticari ilişkilerimizde çok farklı bir dönemin içindeyiz. Bunları çok daha ileri taşımamızın hesaplarını yapıyoruz. Bunları tabii güçlendirerek götürmek de bizim en büyük amacımız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

GÖRÜŞME NEREDEYSE İKİ BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'ndaki baş başa görüşmesi neredeyse 2 buçuk saat sürdü. Sonrasında da iki liderin başkanlığında kurullar arası görüşmeye geçildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal