Putin'den Türkiye Ziyareti, Türk Akımı Töreni'ne Katılacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı'nın tamamlama töreni için İstanbul'a gelecek. 19 Kasım'daki tören için gelecek olan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme yapacak.

12.11.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-12:29) Putin'den Türkiye Ziyareti, Türk Akımı Töreni'ne Katılacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı'nın tamamlama töreni için İstanbul'a gelecek. 19 Kasım'daki tören için gelecek olan Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme yapacak. Rusya Devlet Başkan Danışmanı Yuri Ushakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 19 Kasım tarihinde Türk Akımı'nın tamamlanma töreni sebebiyle İstanbul'u ziyaret edeceğini bildirdi. Ushakov, Putin'in tören esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme yapacağını açıkladı.

Türk Akımı Projesi

Türk Akımı Rusya ile Türkiye arasında son dönemde masada yatırılan en önemli doğalgaz projelerinin başını çekiyor. Türk Akımı her biri yılda 15.7 milyar metreküp gaz sevkiyatı yapacak iki koldan oluşmakta. Projenin ilk kolu ile gazın Türkiye’ye, ikinci kolu ile de Avrupa’nn güney ve güneydoğusuna sevkiyat yapılması düşünülüyor.

Sevkiyat Zamanı

Projede sevkiyata 2020 yılında başlanması planlanıyor.  Putin 27 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşen dörtlü zirveye katılım sağlamıştı. Zirvede Erdoğan ve Putin’in yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Angela Merkel de bulunuyordu.

Öte yandan Sırbistan Enerji Bakanı Aleksandar Antic Ekim ayında Türk Akımı’na katılabileceklerini bildirmişti. Putin’in Ocak ortalarında da Sırbistan’ın başkenti Belgrad’a gitmesi konuşuluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal