Putin'den Reis-i Cumhur Erdoğan'a Telefon!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanErdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda Suriye konusunda görüştü.

11.01.2018-20:05 - (Son Güncelleme: 11.01.2018-20:01) Putin'den Reis-i Cumhur Erdoğan'a Telefon!

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkiler ve Suriye konusundaki son gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam rejiminin İdlib’te ve Doğu Guta’da sivillere yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasının, Astana sürecinin ve Soçi Kongresi’nin başarılı olması bakımından da önem taşıdığını vurguladı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projeleri de dahil, enerji alanındaki işbirliğine değinen iki liderin, ilişkileri her alanda daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit ettikleri belirtildi. İki lider, Türkiye ve Rusya arasındaki Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının yanı sıra, Soçi Kongresi hakkında da görüş teatisinde bulundu.

PUTİN: SALDIRININ TÜRKİYE'YLE İLGİSİ YOK

Putin, Suriye'deki drone saldırısını kimin gerçekleştirdiğini bildiklerini, konunun Türkiye ile alakası olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesinde, Şam rejiminin İdlib'de ve Doğu Guta'da sivillere yönelik saldırılarının bir an önce durdurulmasının, Astana sürecinin ve Soçi Kongresi'nin başarılı olması bakımından önem taşıdığını vurguladı.

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN ARASINDA BİR ANLIK KRİZ PATLAK VERMİŞTİ

Rusya'nın, Suriye'deki Hmeymim Üssü'ne İHA'larla saldırı düzenlenmiş, saldırının ardından da Suriye rejimine ait savaş uçakları Rus uçakları desteğiyle İdlib'teki çatışmasızlık bölgelerine yaptığı saldırı yapmıştı. Bu olay sonrası Türkiye, Rusya ve İran arasında bir anlık gerginliğe neden olmuştu.

Türkiye önceki gün Rus ve İran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal