Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Övgü: Delikanlı Gibi Ülkesinin Bağımsızlığını Gözetti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi iradesi ve 'delikanlı gibi' ülkesinin bağımsızlığını gözetmesi sayesinde proje çok hızlı bir şekilde bitme aşamasına geldi." dedi.

07.06.2019-20:58 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-20:48)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) bir konuşma yaparak değerlendirmelerde bulundu.

"AVRUPA BASKISI SEBEBİYLE İPTAL EDİLDİ"  

Bulgaristan'dan geçmesi planlanan Güney Akım doğal gaz projesinin, Avrupa'nın baskısı nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Putin, "Projenin iptal edilmesi nedeniyle Bulgaristan 3 milyar dolarlık yatırım ve binlerce kişilik istihdam kaybına uğradı. Bu, herkes için üzücü bir durumdu." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DELİKANLI GİBİ ÜLKESİNİN BAĞIMSIZLIĞINI GÖZETTİ"  

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahseden Putin, "Türkiye ile TürkAkım'ın inşası konusunda anlaştık ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi iradesi ve 'delikanlı gibi' ülkesinin bağımsızlığını gözetmesi sayesinde proje çok hızlı bir şekilde bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki aylarda proje faaliyete geçecek. Avrupalı dostlarımız isterlerse şimdi doğal gazı başka bir rotadan alacaklar." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal