Putin Ve Merkel Türkiye'de! Kritik Görüşmeye Dakikalar Kaldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un gerçekleştireceği zirvenin saat 14:00'da yapılması bekleniyor.

27.10.2018-13:47 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-13:37) Putin Ve Merkel Türkiye'de! Kritik Görüşmeye Dakikalar Kaldı

Bugün İstanbul'da yapılacak dörtlü zirve, Astana süreciyle 'çatışmasızlık bölgeleri' uzlaşısının ortakları olan ve en son İdlib hakkında ateşkes mutabakatı kuran Türkiye ve Rusya'yı, AB'nin lokomotif ülkeleri Almanya ve Fransa ile ilk defa aynı masada bulunacaklar. 

13:06'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dörtlü zirvenin gerçekleştirileceği Vahdettin Köşkü'ne geldi.

Başta Rus, Alman, Fransız basını olmak üzere yerli ve yabancı pek fazla basın mensubu zirveyi yakından izlemek için Vahdettin Köşkü'ne geldi. Zirve sebebi ile konuk ülkelerin bayrakları Vahdettin Köşkü'nde göndere yükseltildi.

13:05'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye zirvesi için İstanbul'a geldi.

12:04 Rus ve Türk bakanlar, dörtlü zirve öncesi buluştu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu zirveden önce Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir görüşme yaptı.

Ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Vahdettin Köşkü'nde Rus mevkidaşı ile buluştu. Akar ile Şoygu arasında geçen görüşmede İdlib'teki son vaziyet başta olmak üzere, bölgesel güvenlik konularına yönelik görüş alış verişi sağlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal