Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz İstifa Etti

Ankara'da ilçeler arasında en yüksek oyu alarak seçimi kazanan Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz, ani bir kararla istifa etti.

01.05.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-15:58)

AK Parti'de yerel seçimlerin ardından istifa geldi. Bir ay önce başkan olan Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Ayhan Yılmaz ani bir kararla vazifesinden istifa etti. Parti yönetiminin ikna etmeye uğraştığı Yılmaz, telefonlarını kapattı. 2015'te AK Parti'den Ankara milletvekili olan Ayhan Yılmaz, 5 aylık kısa süren milletvekilliğinin sonrasında tekrar aday yapılmamıştı. 31 Mart'ta Pursaklar Belediye Başkan adayı olan Yılmaz, yüzde 72 oy alarak Ankara'da merkez ilçeleri içerisinde en fazla oyu almıştı.

KAYMAKAMA İSTİFASINI VERDİ

Ayhan Yılmaz, istifası ile alakalı dilekçesini Ankara il yönetiminde olduğu oğlu Mücahit Yılmaz aracılığıyla Pursaklar kaymakamlığa verdi. İstifası duyulunca parti yönetimi Yılmaz'ı ikna etmek için çaba harcadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ayhan Yılmaz ile genel merkezde dün gece görüştü. Erdoğan’ın ikna çabasına olumsuz cevap verilmesi ardından parti yöneticilerine ‘ısrarcı olmayın.' dediği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal