Psikolog Üstün Dökmen'den Skandal Sözler: Rehber Öğretmen Başörtülü Olamaz

Sakarya'da bir seminerde açıklamalar yapan Psikolog Üstün Dökmen, başörtüsü ile alakalı skandal sözler söyledi. Dökmen, "Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz" dedi.

07.03.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-13:07) Psikolog Üstün Dökmen'den Skandal Sözler: Rehber Öğretmen Başörtülü Olamaz

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından rehberlik öğretmenlerine dönük yapılan eğitim seminerine başörtüsü karşıtlığı damgasını vurdu. Seminere konuşmacı olarak davet edilen ve TRT’de uzun seneler “Küçük Şeyler” isimli programla yıldızı parlatılan Psikolog Üstün Dökmen, “Nasıl bir pilot sarhoş olmamalı, bir Hristiyan psikolog haç takmamalı ise; rehberlik öğretmeni de başörtülü biri olamaz. Meslek icra edilirken ‘İnşallah, Maşallah, hayırlısıyla’ gibi cümleler söylenilmemelidir” sözleriyle dini değerlere saygısızlık etti.

"VESAYETE SELAM GÖNDERİYOR"

Dökmen’in açıklamalarına tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Sakarya Şubesi, şu açıklamayı yaptı: “Üstün Dökmen, bilim ve psikoloji ismi altında kin kusarken, bu cüreti nereden alıyor? Başörtülüsü, başörtüsüzü barış içerisinde ve kardeşçe yaşadığımız bir toplumda, devamlı ‘başörtüsünden çekiştirmek’ hangi klinik vakanın tarifidir? Veya 28 Şubat’ta psikolojisi harap edilmiş binlerce kardeşimizin yenmiş hakkı hangi bilimsel tarif ile iade edilebilecektir? Belli ki şer uyumamaktadır, bazen siyasetçi, bazen bürokrat, bazen de psikolog olarak karşımıza çıkmaya ve değerlerimize bazen direkt, bazen de süslü cümlelerle küfretmeyi sürdürmektedir. ‘Bin sene devam edecek’ 28 Şubat’ın zulüm süreci hiçbir vakit hafızalardan silinmeyecektir. Tam da o dönemi lanetlediğimiz günlerde meydana gelen bu olay vesayete selâm göndermek, zulmü tekrar çağırmak değil midir?”

BAŞÖRTÜLÜ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TEPKİ GÖSTERDİ

Skandal seminerle alakalı, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise, kendisinin de 28 Şubat başörtüsü mağduru olduğunu söyleyerek, o süreçte 6 sene örtüsü nedeni ile mesleğini yapamadığını anımsatarak, şunları söyledi: “Rehber öğretmenlere dönük bir seminer. Seminer süresince programda değildim. Programın bitiminde salona girdim. Dökmen’in programda söylediği sözleri duymadığım ve orada herhangi bir arkadaşımın bu hususta bana bilgi vermediği için herhangi bir tepki göstermem olası değildi. Eğer söylediği sözleri duymuş olsaydım toplantıyı o anda sonlandırırdım. Değil Üstün Dökmen kim olursa olsun bu tür açıklamalara prim verecek bir insan değilim.” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal