Provokatörler Camiide Olay Çıkardı

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi Camii'nde 15 Temmuz ile alakalı hutbe okunmaya başlamasından sonra bazı provokatörler duruma tepki göstererek cuma namazını kılmadan camiyi terk etti.

13.07.2018-21:26 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-21:27)

15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 2. yılına iki gün kalmasıyla beraber, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesinde yayımlanan “Milletçe yeniden doğuş: 15 Temmuz” başlıklı hutbe tüm Türkiye’de camilerde okundu.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır’da bulunan Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Camisi’nde çekildiği videoda camiinin imamı “Bildiğiniz gibi pazar günü 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümüdür. Bu vesile ile Park Orman’da miting yapılacaktır. Tüm halkımız bu mitinge davetlidir” ifadelerini kullandı.

İmamın bu çağrısına tepki gösteren provokatörler ile imam arasında tartışma yaşandı. Provokatörler tartışmanın ardından namaz kılmadan camiyi terk etti.

MİLLETÇE YENİDEN DOĞUŞ: 15 TEMMUZ HUTBESİ

15 Temmuz Hutbesinde yer alan bazı ifadeler şu şekilde:

‘’15 Temmuz gecesi maruz kaldığımız işgal girişimi din kisvesine bürünmüştü. Suret-i haktan görünen ama batıla hizmet eden FETÖ Terör Örgütü, imanımızı, ahlaki hassasiyetimizi, peygamber sevgimizi, zekât ve sadakamızı, kurbanlarımızı hâsılı tüm dini değer ve kavramlarımızı istismar etti. Kendi menfaati uğruna milletimizin varlığına, birlik ve beraberliğine, ülkemizin geleceğine kast etti.’’

‘’15 Temmuz’u bir daha yaşamamak için bizlere düşen öncelikle din gibi yüce bir hakikati şahıslar üzerine bina etmemektir. Aklımızı, irademizi, vicdanımızı sorgulamaksızın bir başkasına teslim etmemektir’’ ifadelerinin yer aldığı hutbede ‘’İslam’ı sahih kaynaklarından, iyi niyetli ve güvenilir ellerden öğrenmektir. Kur’an-ı Kerim ve Sevgili Peygamberimizin sünneti seniyyesi rehberliğinde yaşamaktır. Sahabe neslinden günümüze kadar Müslümanların büyük çoğunluğunun üzerinde yürüdüğü mutedil yolun dışında kalan bütün anlayışların sırat-ı müstakimden sapma anlamına geldiğini bilmektir. Bizi Allah’a kulluk yerine kendine kul olmaya çağıranlara itibar etmemektir. Yüzyıllar boyunca topraklarımızda oluşan ve dini hayatımızı ayakta tutan Anadolu irfanına sahip çıkmaktır’’ denildi.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal