Protez Kol Tartışmasında Cübbeli Ahmet'ten Ahmet Hakan'a Sert Cevap!

Cübbeli Ahmet'in 1. Dünya Savaşı sırasında kolunu yitiren Menzil şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesini eleştiren Ahmet Hakan'a Cübbeli'den cevap geldi. Cübbeli, "Öpmek, hürmet alametidir! Tapma nişanesi değil! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan'ın öptüklerinden Nişantaşı'na dek tapınaklar dizilirdi!" dedi.

17.09.2018-11:38 - (Son Güncelleme: 17.09.2018-11:32) Protez Kol Tartışmasında Cübbeli Ahmet'ten Ahmet Hakan'a Sert Cevap!

Cübbeli Ahmet'in 1. Dünya Savaşı sırasında kolunu yitiren Menzil şeyhi Dıyaüddin'in protez kolunu öpmesine tepki gösterenler içine Ahmet Hakan'da dahil olmuştu. Hakan, ''Bu fotoğrafın anlattığı kıssadan benim çıkardığım hisse şöyledir: Cübbeli Ahmet... Protezperestlik yaparak gayri İslami bir tutum takındı.'' demişti Cübbeli ise ''Öptüklerinden Nişantaşı'na dek tapınaklar dizilirdi.'' diyerek Hakan'a yanıt verdi.

Atatürk'ün Dıyaüddin'e yazdığı öne sürülen mektubu da açıklayan Cübbeli resmi sayfasından şunları kaydetti:

''TOKAT GİBİ CEVAP''

"Şehitlerin tabutunu öpenlere gıcık olan zihniyetin vatan savunmasında kolu şehîd olan bir evliyanın protez koluna yaptığım hürmete gıcık olmalarına hayret edilmemeli! Aynı zamanda bu, "Tasavvuf erbabı cihad etmez!" diyen sapık zihniyetlere de tokat gibi bir yanıttır ki vatan savunmasunda tüm cephelerde evliyaullah en önde mücadele etmişlerdir! Akşemseddinler, İbnü Kemaller, Şeyh Şamiller ve Şeyh Dıyauddinler bunun en açık misalleridir.

''Bir de şunu söyleyebilirim ki Atatürkçü geçinenlerin Mustafa Kemal'in, vatan savunmasında takdiren mektup yazdığı böyle bir şahsa yapılan hürmeti yadırgamaları, bu kişilerin ne tarihten, ne vatan aşkından, ne de şehitlikten haberi olmayan kimseler olduğunu meydana çıkardı!''

''ÖPMEK, HÜRMET ALAMETİDİR''

''Öpmek, hürmet alametidir! Tapma nişanesi değil! Eğer öyle olmasaydı Ahmet Hakan'ın öptüklerinden Nişantaşı'na dek tapınaklar dizilirdi!"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal