Profesörler Morgdan Kornea Çalmışlar

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şok bir iddia ortaya atıldı. Morgda çalışan bir personelin iddiasına göre profesörler ölen hastaların kornealarını izinsiz olarak alıyorlar. Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.

29.11.2018-15:46 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-16:09) Profesörler Morgdan Kornea Çalmışlar

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin morgunda cenazelerin kornealarının ailelerinin izni olmaksızın alındığı iddia edildi.

Hastanede görev yapan teknisyen ve morg personeli, "Defalarca korneaların alındığını fark ettik" diyerek ihbar yaptı.

Habertürk'ten Caner Aktan'ın aktardığına göre, daha önce aynı hastanede teknisyen olarak görev yapan Celil Baş, söz hususu hırsızlıkla alakalı 2016 senesinde suç duyurusun yaptı. Savcılık, meselenin rektörlük tarafından incelenmesini talep etti.

"GÖZ KORNEASINI ALIP KİME TAKIYORLARSA TAKIYORLAR"

Baş, "Bir defa içeri girdim, hocalar orada işlem yapıyorlardı. Beni oradan attılar. Kaş üstünden kesik atıyorlar ve oradan göz korneasını alıyorlar. Bunu ilaçlı bir suya koyup kime veriyorlarsa veriyorlar" dedi.

2016 senesinde savcılığın verdiği kararın sonrasında üniversite idaresi soruşturma açtı. Meseleyle alakalı herhangi bir usulsüzlüğe rastlanılmadı. Soruşturmanın netices ise savcılıkla paylaşıldı. İddialar altı ay önce savcılığa sevk edilen ihbar mektubuyla tekrar gündeme taşındı.

"KORNEALARIN ALINDIĞINA ŞAHİT OLDUM"

İhbarı gerçekleştiren eski morg personeli H.A, "Defalarca doğal ölüm ve adli olay ölümlerinde korneaların alındığını gördüm" derken göz hastalıkları uzmanı iki profesörü itham etti.

Üniversite idaresinin daha önce idari soruşturma yapması sebebi ile bu defa iddialar Kocaeli 2. İdari Mahkemesi'ne götürüldü. Mahkeme, görevsizlik kararıyla dosyayı İstanbul Bölge İdari Mahkemesi'ne sevk etti. Mahkeme, iddialar ile alakalı soruşturma yapılmasına karar verirse savcılık ceza davası açacak. Üniversite görevlileri ise iddiaları kabul etmedi.

KORNEA NEDİR?

Kornea gözün en önündeki saydam kısımdır. Kornea saatin camına benzetilebilir. Korneanın vazifesi göze gelen ışınları kırmaktır.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal