Profesör Toğrul İsmail: İmamoğlu'nun İstanbul Zaferi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Etkilemez

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Toğrul İsmayıl, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimlerini kazanmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pozisyonunu etkilemeyeceğini söyledi.

24.06.2019-11:44 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-23:38)

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Toğrul İsmayıl, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konumunu zayıflatmayacağını söyledi.

Sputnik’e İBB seçimleri ile alakalı açıklamalar yapan İsmayıl, muhalefetin İmamoğlu’nun zaferinin sonrasında erken cumhurbaşkanlığı seçimi isteyebileceğini, fakat olağanüstü bir durum olmazsa Erdoğan’ın tecrübesinin iktidarda kalıp kendi yoluna devam etmesini sağlayacağını ifade etti.

‘SONUÇLAR, ERDOĞAN’I PARTİSİNDE DEĞİŞİKLİK İÇİN MOTİVE ETMELİ

İsmayıl’a göre, İBB seçim sonuçları Erdoğan’ı iktidar partisi içerisinde yöneticilerin değiştirilmesi, gençlerin daha fazla dahil edilmesi gibi belirli reformları yapması için motive etmeli. Nitekim, Erdoğan son zamanlarda sık sık partisi için ‘metal yorgunluğu’ ifadesini kullanıyor.

İsmayıl, “Erdoğan uzun süredir iktidarda. Eleştirilere karşın muhalefet karşısındaki avantajını arttırmayı bildi. O tecrübeli bir siyasetçi ve ona özgü olan siyasi içgüdüsünü yitirmedi. Ayrıca Türkiye başkanlık sistemine geçti ve belediye yönetim birimlerinin çok fazla önemi yok” dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal