Prof. Konuk'tan Önemli Uyarı: Yılanlar Evlere Girebilir

Ünlü illüzyonist Aref'in yılan tarafından sokulmasının ardından Prof. Dr. Muhsin Konuk'tan önemli bir uyarı geldi. Bu türlerin panzehirinin Türkiye'de olmadığını söyleyen Konuk, "Kanalizasyona bırakılan bu tip yılanlar ilerleyen senelerde evlere girebilir" ikazını yaptı.

18.07.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 18.07.2018-11:07) Prof. Konuk'tan Önemli Uyarı: Yılanlar Evlere Girebilir

Beslediği kobra yılanı tarafından sokulan illüzyonist Aref Ghafouri için lazım olan panzehire yurt dışında ulaşılması, Türkiye'deki muhtemel tehlikeyi de gündeme taşıdı.

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhsin Konuk'a göre problemin sebebi yılanın çöl asıllı olması.

Yurtdışı kaynaklı petshoplardan edinilen türlerin panzehirinin Türkiye'de olmadığını söyleyen Konuk, "Kanalizasyona bırakılan bu tip yılanlar ilerleyen senelerde evlere girebilir" ikazını yaptı.

BÖLGEYE GÖRE PANZEHİR ÜRETİMİ YAPILIYOR

Prof. Konuk, "Bize özgü "çöl yılanı" denilen tür, Türkiye'nin özellikle Güneydoğu bölgesinde yaşıyor. Fakat tabii ki bizim kendi ülkemizde yaşayan bu tür zehirli yılanlara karşı geliştirdiğimiz sistemler çerçevesinde panzehirleri de normal bir biçimde imal ediliyor. Aref'in en büyük problemi bu yılanı yurt dışından almış olması. O yılan nereden alınmışsa, panzehiri o yerde var. Gelişmiş ülkeler ise özellikle insanların çok yoğun biçimde gittiği ülkelerde benzer olayları göz önüne alarak bu panzehiri imal ediyor" dedi.

"ÜLKEMİZ KENDİ ANTİDOTLARINI ÜRETMİŞ DURUM"

Türkiye'de de zehirli yılan türlerinin yer aldığı ve özelikle koca engerek ile çöl kobrasının 2 çok zehirli yılan türü olduğunu bildiren Konuk, "Diğer zehirli 10 türün etkisi çok fazla değil. Ülkemizde yaşayan bütün zehirli yılanlara karşı devletmizi kendi antidotlarını, panzehirlerini imal etmiş durumda. Bunlarla alakalı hiçbir problem yok. Sağlık kurumlarımızda da bu antidotlara ulaşmak mümkün. Yeter ki ısırık olur olmaz hemen zehir çıkarılsın ve acil bir biçimde sağlık kurumuna götürülsün" açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal