Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz Coronavirüs Salgınını Değerlendirdi

Coronavirüs nedeniyle herkes evlerine kapanırken, Abdurrahman Pala ve Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz salgına karşı değerlendirmelerde bulundu. Yavuz, salgının iki yönlü olduğunu söyledi ve "İyiler için iyiliğe vesile olur. Fakat kötüler ve zalimler için elbette bir cezadır." dedi.

14.04.2020-11:54 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-13:46)

Karantina günlerini değerlendiren, Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz bu durumun görünüşte zahmet olduğunu fakat rahmet olduğunun da anlaşıldığını belirtti. Cuma namazlarını kılamamanın büyük üzüntü olduğunu söyleyen Yavuz, "Bir asır içinde böyle bir olay hiç vuku bulmamış. Bu durum bizi üzüyor ama inşallah cenabı hak bizi cumamıza camimize bizi kavuşturacak." dedi.

Pala daha sonra virüsü, cenabı hakkın kullarına cezası olarak değerlendirenlerin de olduğunu hatırlattı. Konuya açıklık getiren Yavuz ise, "Biz Allah'a inandığımız için, Allah'tan bize bir imtihan olarak düşünüyoruz." dedi. Daha sonra bir hadisi şerifi değerlendiren hoca, "Bir müminin ayağına diken takılsa bir musibetle karşılaşsa bunların hepsi Allahtandır, Allah kulunu bazı eziyetlerle sınar ki ona mükafatlar versin sevap hanesini artırsın. İnşallah bu coronavirüs felaketi Müslümanlar için böyle manevi bir kara, sevaba da vesile olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Abdurrahman Pala, coronavirüsün ceza yönünü Yavuz'a sordu. Prof. Dr. Yunus Vehbi Yavuz bu soruya, "İki yönü olduğunu da düşünmek lazım. İyiler için iyiliğe vesile olur. Fakat kötüler ve zalimler için elbette bir cezadır. Son yıllarda İslam dünyasında çok insanlara eziyet edildi, zulümler yapıldı. Hala yollarda perişan vaziyette. Onların ızdırapları, seslerini dünya hiç duymadı. Belki de cenabı hak bu seslerin duyulmasını sağlamıştır." şeklinde cevap verdi. 

Bu duruma örnek olarak mülteci bir çocuğun hayatını kaybetmesini örnek gösteren Yavuz, "Suriyeli mazlum çocuklardan biri vefat ederken, açlıktan ölürken, "Öbür tarafa gideceğim, sizin hepinizi Allah'a şikayet edeceğim." dedi ya! Galiba, o şikayet etti ve dilekçesi de kabul oldu gibi görünüyor." dedi. 

Salgının yayılması ile birlikte özellikle, İspanya, İtalya ve Fransa gibi yerlerde ezen seslerinin de yükselmesini değerlediren Yavuz, "Elbette, bu manayı düşünerek çıkartmamız lazım. Bana göre cenabı hak bütün dünya milletlerine 'özellikle Müslüman olmayanlara' bazı konularda da Müslümanlara hitap edip mesaj veriyor. "Ey kullarım siz kendinizi güçlü kuvvetli zannederek insanlara haksızlık yapmayın, zulmetmeyin, mallarınızın hakkını verin adil olun, eğer olmazsanız bu mülkü ben sizin ellerinizden alırım." mesajıdır bu." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal