Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 10 Yıl İçinde Marmara'da 7'den Büyük Deprem Beklediklerini Açıkladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'nde 10 yıl içinde 7'den büyük bir deprem beklediklerini açıkladı.

16.02.2019-10:54 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-10:44) Prof. Dr. Şükrü Ersoy, 10 Yıl İçinde Marmara'da 7'den Büyük Deprem Beklediklerini Açıkladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara Bölgesi'nde 10 sene içerisinde 7'den büyük bir deprem beklendiğini ifade etti. Marmara depreminin milli güvenlik problemi olduğunu da kaydeden Ersoy, "Niye Marmara'yı fazla konuşuyoruz. Çünkü 13 adet il var, toplam nüfusa baktığımız zaman 26 milyon yapıyor, 6 milyon konut var. Neredeyse ekonominin yüzde 50'sine katkı buradan. Buradaki deprem bizi bağımlı duruma getirebilir. Ülkemizin bağımsızlığı tehlike altına girebilir" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu İlçesi Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi'nin ortaklaşa yaptığı, 'Deprem ve Şehir Afetleri' konulu panele katılan Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu anımsatarak, Marmara Bölgesi'nde 10 sene içerisinde büyük bir deprem beklediğini ifade etti. Ersoy, "7.7 depreminin hakikaten dikkate alınması lazım. Neden 7.7? Çünkü 7.7 depremini 1509 senesinde geçirmişiz. Biz isteriz ki, deprem dalgaları yerin içinden geçsin gitsin, hızlı geçerse işimize gelir hiç tutunmaz fakat gevşek sulu bir zeminde geçemez takılır o zaman dalgalar büyümeye başlar. Dalgalar büyüdükçe binaya aktardığı yükler fazlalaşır ve bu da binanın daha çok sallanması, zarar görmesi, yıkılması manasına gelir" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal