Prof. Dr. Nur Vergin Kimdir? Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Nur Vergin Kimdir?

Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin ölümünün haberi gündeme bomba düştü. Bu haber sonrası Prof. Dr. Nur Vergin'in hayatı araştırılmaya başlandı. Prof. Dr. Nur Vergin Kimdir? Hayatını kaybeden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin kimdir?

19.01.2021-11:53 - (Son Güncelleme: 19.01.2021-11:52) Prof. Dr. Nur Vergin Kimdir? Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Nur Vergin Kimdir?

Şüpheli ölümüyle gündeme düşen Prof. Dr. Nur Vergin'in biyografisi araştırılmaya başlandı. Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden olan Prof. Dr. Nur Vergin kimdir? Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin hakkında merak edilen soruların yanıtı.

Prof. Dr. Nur Vergin'in hayatı ve biyografisi vefat haberinin ardından gündeme geldi. Evinde hayatını kaybettiği belirlenen 80 yaşındaki Vergin'in ölümünde şüpheli bulguya rastlanılmadığı açıklandı. Türkiye'nin önemli sosyal bilimcilerinden Sosyolog Prof. Dr. Nur Vergin bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde görev almıştı. Siyaset ve sosyoloji konuları üzerinde bir çok kitabı olan Nur Vergin Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği yaptı. İşte, Nur Vergin'in hayatı ile ilgili bilgiler...

Türkiye'nin önde gelen sosyal bilimcilerinden Nur Vergin hayatını kaybetti. 1941 yılında dünyaya gelen ve yaptığı çalışmalarıyla tanınan sosyal bilimcilerden biri olan Vergin Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi almıştı. Yazdığı kitaplardan bazıları ise Siyasetin Sosyolojisi, Din, Toplum ve Siyasal sistem olarak yer alıyor.

PROF. DR NUR VERGİN KİMDİR?

Nur Vergin, İstanbul’da 21 Eylül 1941 yılında doğdu. Vergin'in çocukluğu ve gençlik dönemi yurt dışında geçti. Üniversite eğitimini Paris Sorbonne Üniversitesinde sosyoloji eğitimi aldı. Türkiye'ye 1973 yılında dönen Nur Vergin, 1 yıl sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde çalışmaya başladı.

Sosyoloji doçentliğini 1980 yılında tamamlayan Nur Vergin, bir dönem İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde çalıştı. Buradaki çalışmalarıyla profesör ünvanına ulaşan Nur Vergin, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde de öğretim üyeliği de yaptı. Vergin'in siyasetin sosyolojisi, Din, toplum, ve siyasal sistem hakkında yazdığı kitapları da yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal