Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Atölyede Temizlik Ürünleri Üretiyor

Kütahya'da yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler, okuldan arta kalan zamanlarında yan taraftan kurulan atölyede temizlik ürünleri imal ediyor. Öğrenciler çalıştıkları saat başına günlük yevmiye alıyorlar.

07.03.2019-10:56 - (Son Güncelleme: 07.03.2019-10:49) Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Atölyede Temizlik Ürünleri Üretiyor

Kütahya'da otomasyon, itfaiyecilik, bilişim ve kimya alanlarının oldığu 300 öğrencisi olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimin haricinde adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Kimya bölümü öğrencileri günlük eğitimlerini sürdürürken, derslerinin olmadığı vakitlerde ise okulun hemen yanına kurulan kimya teknoloji alanı atölyesinde okulun baş harflerinden oluşan 'NE Kimya' markasıyla sıvı ve katı temizlik maddeleri imal ediyor. Günlük çalışma saatlerine göre yevmiye alan öğrencilerin ürettiği temizlik ürünleri Kütahya'nın haricinde Bilecik, Isparta ve Eskişehir gibi kentlerdeki resmi kurumlara ve okullara satılıyor.

PİYASAYA GÖRE DAHA UCUZ SATILIYOR

Öğrenciler okulda çamaşır suyundan, yüzey temizleyicisine, bulaşık deterjanından, arap sabunu ve oda parfümüne dek geniş bir yelpazede imalat yapıyor. Karşılığında ise çalıştıkları saatlere göre günlük yevmiye alıyorlar. Öğrencilerin atölyesinden çıkan temizlik ürünleri resmi kurumlara piyasadaki ücretlerin altında satılıyor.

ÖĞRENCİLER NELER ÜRETİYOR?

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki atölye de okulun baş harflerinden meydana gelen 'NE kimya' ismiyle banyo temizleyicisi, çamaşır suyu, yüzey temizleyicisi, bulaşık deterjanı, arap sabunu, sıvı ve el sabunu, oda parfümü, çamaşır yumuşatıcısı, kireç çözücüsünün haricinde boya üretimi de gerçekleştiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal