Prof. Dr. Ercüment Ovalı Coronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdi!

Daha evvel 23 Nisan günü coronavirüs aşısının hazır olacağı sözünü veren Prof. Dr. Ercüment Ovalı'dan aynı doğrultuda bir açıklama daha geldi. Bu kez de 2 milyon doz aşı üretildiğini ve ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlanabileceğini söyleyen Ovalı, yine yüzlerce insanın umutlarıyla mı oynuyor?

27.07.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-15:52) Prof. Dr. Ercüment Ovalı Coronavirüs Aşısı İçin Tarih Verdi!

Türkiye'de Covid-19 aşı çalışmalarına yönelik yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Ercüment Ovalı, sosyal medya üzerinden güncel bir açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 2 milyon doz aşı üretildiğini ve ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlanabileceğini ifade etti.

Yaklaşık 1 ay önce Sağlık Bakanı Koca başta olmak üzerine birçok kişinin tepkisine sebep olan Ovalı, İHA'ya yaptığı açıklamada şubat ayı sonunda aşı çalışmalarını bitireceklerini ifade etti.

Ovalı açıklamasında, ''2 milyon doz aşı ürettik. Testler devam ediyor. Türkiye'de yapılan hayvan testleri başarı ile tamamlandı. Son basamak hayvan testleri için Amerika'dan 22 Haziran'da deney hayvanları gelecekti ancak bir gecikme oldu. 10 Ağustos'ta deney hayvanları gelecek. Genetiği değiştirilmiş koronavirüs ile enfekte olabilen fareler gelecek. 1 ay üzerlerinde testler yapacağız. Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlayabiliriz" açıklamasını yaptı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN TEPKİ
Ovalı ilk olarak 23 Nisan’da koronavirüs aşısının hazır olacağını açıklayan Ovalı'ya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, "Sosyal medya üzerinden insanların umudu ile oynanamaz" tepkisi gelmişti.

Bunun üzerine açıklama yapan Ovalı, ''Sevgili dostlar. Sosyal medyayı sadece sizleri bilgilendirmek için kullanıyorum. Bir sonraki gelişmeye kadar tweet’imi bu gece yeniden kapatacağım. Görüşmek üzere. Saygılarımla'' ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal