Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya'dan Dikkat Çeken Coronavirüs Açıklaması

Coronavirüsle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, coronavirüs hastalığını belirtisiz geçirenlerin, belirtili geçirenlerden daha fazla olduğunu söyledi.

19.05.2020-11:45 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-11:32) Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya'dan Dikkat Çeken Coronavirüs Açıklaması

Dünya genelinde yaklaşık olarak 5 milyon insan coronavirüs salgınından etkilenirken, ülkemizde bu sayı 150 bini geçti. Konuyla ilgili olarak Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya değerlendirmelerde bulundu.

Topkaya yaptığı açıklamada, "Antikor testi ile kişinin coronavirüs geçirip geçirmediğini söylemek mümkündür. Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan rakamlar, özellikle belirtili seyreden hastalar için yapılan PCR testlerine ait sayılardır. Belirtisiz geçiren kişilere PCR testi yapılmamaktadır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, belirtili geçirenlerden daha fazladır. Hastalığı belirtisiz geçirenler, daha çok gençler, kadınlar ve kalp, diyabet, hipertansiyon gibi altta yatan kronik bir hastalığı olmayan kişilerdir." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal