Polisten 'Drone'lu Evde Kal Çağrısı

İstanbul'da polis ekipleri vatandaşları evde kalmaları yönünde uyarmaya devam ediyor. Bu sefer ilginç bir yöntem deneyen İstanbul polisi, drone aracılığıyla vatandaşlara 'Evde kal' çağrısı yaptı.

25.03.2020-17:59 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-17:50) Polisten 'Drone'lu Evde Kal Çağrısı

Coronavirüs salgınına karşı alınacak en büyük önlemlerden biri vatandaşların kendi 'OHAL'ini ilan etmesi. Bakanlıklar da bu yönde uyarılarda bulunurken, insanların evde kalması için her türlü çalışma yapılmaya devam ediyor. İstanbul polisi vatandaşları bu yönde uyarırken, ilginç bir yöntem denendi. 

"HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİDİR"

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından drone ile vatandaşlar evinde kalması yönünde uyarıldı. Drone ile Aksaray'da kontrol yapan ekipler, "Değerli İstanbullular, evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zaruri olmadıkça sokağa çıkmayalım." uyarısında bulundu. Öte yandan drone üzerine monte edilen termal kamera ile meydandaki vatandaşların vücut ısıları ölçüldü. Vücut ısısı yüksek çıkan insanların ise sağlık kurumlarına yönlendirildiği belirtildi.

"İSTANBUL'UN BİRÇOK NOKTASINDA KULLANIYORUZ"

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Necat Kalkan, "İnsansız hava araçları ile insanları evde kalma konusunda uyarmak ve uyarıları dikkate alma konusunda insansız hava araçlarını kullanıyoruz. İnsansız Hava Araçlarını Sultanahmet Meydanı, Eminönü ve Aksaray meydanında kullanıyoruz. Birçok meydanda ve insanların yoğun olduğu toplu taşıma istasyonlarında, metro, metrobüs ve tramvay duraklarında insanları İHA ile uyarıyoruz. Aynı zamanda İstanbul'un birçok noktasında insansız hava araçlarını kullanıyoruz. Ormanlık alanlarda piknik yapanları önlemek amacıyla insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz. Biz sizler için dışarıdayız sizlerde evinizde kalın." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal