Polis Şehit Eden Terörist Tükürükten Tespit Edildi!

Van'da bir polis memurunu şehit eden PKK'lı teröristin kimliği olay yerinden alınan tükürük örneğinden tespit edildi. Teröriste 2 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 18 yıl ceza verildi.

09.10.2018-09:40 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-09:32) Polis Şehit Eden Terörist Tükürükten Tespit Edildi!

Van'da polis memuru Abdullah Delibaş'ın şehit düştüğü saldırının faili olduğu sebebi ile 2 defa ağırlaştırılmış müebbet ve 18 sene hapis cezasına çarptırılan PKK'lı terörist Ferhat Sayıner hakkındaki gerekçeli kararda sanığın, olay yerinden elde edilen tükürük örneğinin eşleşmesi neticesinde saldırının faili olduğunun tespit edildiği bilgisine yer verildi.

İpekyolu ilçesinde 18 Nisan 2016'da polis memuru Delibaş'ın şehit düşmesi olayına karıştığı sebebi ile yargılanan ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "mala zarar vermek", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak", "6136 sayılı kanuna muhalefet, "kasten öldürmek" suçlarından 2 defa ağırlaştırılmış müebbet ve 18 sene hapis cezasına çarptırılan sanık Sayıner hakkındaki kararın gerekçesi duyuruldu.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan kararda, Cumhuriyet'in niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devleti ve Cumhuriyet'in varlığını tehlikeye sokmak, devletin iç ve dış emniyetini, kamu düzenini bozmak için kurulan terör örgütü PKK'nın bu hedefler kapsamında askeri ve sivil hedeflere dönük birçok silahlı saldırı yaptığına işaret edildi.

"Rızgar" takma isimli terörist aracılığıyla terör örgütüne katılan, silah, ideolojik ve bomba yapma eğitimi almasının ardından saldırı yapmak için Van'a sevk edilen sanığın, 3 teröristle İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'ne geldiği bildirilen kararda, teröristlerin mahalledeki değişik evlerde kaldığı, yerlere mühimmat gömdükleri, örgütsel toplantılar gerçekleştirildiği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal