Polis Konsolosluk Şöminesinden Örnek Aldı

Cemal Kaşıkçı cesedinin nerede olduğu soruşturmasında her detay polis tarafından titizlikle inceleniyor. Polis Konsolosluk Rezidansı’nı incelerken şömine bacasından ve şömineden örnekler aldı.

29.10.2018-11:22 - (Son Güncelleme: 29.10.2018-11:15) Polis Konsolosluk Şöminesinden Örnek Aldı

Türkiye’de, 2 Ekim’de girdiği Suudi Arabistan Başkonsolosluk binasında 15 kişilik suikast grubu tarafından öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasında Suudi yetkililer cinayeti itiraf etti. Soruşturmanın en büyük sorusu olan Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğu ise henüz yanıt bulunamadı. Suudi yetkililerin Kaşıkçı’nın cesedinin yerli bir işbirlikçiye verilerek ortadan kaldırıldığını söylemesine rağmen polis ve istihbarat birimleri cesedin konsolosluktan dışarı çıkartılmadığı iddasında.

ŞÖMİNE KAŞIKÇI İÇİN Mİ YAKILDI?

Polis, olayın üzerinden bir hafta geçtikten sonra Suudi yetkililerin izin vermesiyle başkonsolosluk binasında ve konsolosluk rezidansında arama gerçekleştirdi. Eldeki verilere göre Başkonsolos Uteybi’nin odasına girme olasılığı yüksek olan Cemal Kaşıkçı’nın burada öldürülmüş olabileceğinin üzerinde duruluyor. Ancak Başkonsolos’un odasında parmak izi dahi bulunamaması, yetkilileri cinayetten sonra ortamın adli tıp uzmanınca detaylı bir şekilde temizlendiğini sonucuna götürüyor.Kamera görüntülerinde 6 araçlık şüpheli konvoyunun 15.10 sıralarında Konsolosluk Rezidansı’na girmesi nedeniyle polis, Kaşıkçı’nın bu konvoydaki Vito araçla rezidans binasına taşındığını değerlendiriyor. Sonraki süreçte de rezidansa giren çıkan araçları takip eden polis ekipleri Kaşıkçı’nın cesedinin rezidans binasında ortadan kaldırılmış olabileceği düşüncesinde.

Bu şüphe üzerine polis, rezidansta arama izini verilmeyen kuyu haricinde tüm yerleri detayları inceledi. Bu detaylardan biri de rezidansta bulunan şömineydi. Yapılan incelemelerde şömine bacasındaki islenmenin yakın zamanda olduğu belirlendi. Şöminenin tamamen temizlenmiş olduğunun ortaya çıkmasıyla polis durumdan şüphelenerek bacadan ve şömineden örnekler aldı. Örnekler incelenmesi için kriminal laboratuvara gönderildi.

TELEFONU İNCELENEMEDİ

Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de konsolosluk binasına girmeden önce nişanlısı Hatice Cengiz’e emanet ettiği Apple IPhone telefonu ve bilgisayarı da polis tarafından inceleniyor. Ancak Kaşıkçı’nın telefonunun şifresinin hatalı girilmesi sonucu kendini kilitlediği ve incelenemediği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal