PKK/YPG'den ABD'nin Suriye Kararına Tepki

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Amerikan birlikleri, Türkiye'nin düzenleyeceği askeri operasyon öncesi bölgeden çekilmeye başladı. Suriye Demokratik Güçleri (SDG), ABD'yi "taahhütlerini yerine getirmemekle" suçladı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, "ABD bizi sırtımızdan bıçakladı" diye konuştu

07.10.2019-14:29 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-14:26)

Ürdün'ün Al-Hadath Televizyonu'na açıklamada bulunan Kino Gabriel, "ABD bize, Türkiye'nin bölgede askeri operasyonlar düzenlemesine izin vermeyeceği yolunda güvenceler vermişti" dedi.

SDG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin operasyonunun IŞİD'le savaşı olumsuz etkileyeceği uyarısı yapıldı, "Topraklarımızı ne pahasına olursa olsun savunacağız" ifadesi kullanıldı.

ABD ile varılan "güvenlik mekanizması" anlaşması gereği Tal Abyad-Serekaniye (Rasulayn) arasındaki askeri birliklerin geri çekildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan'ın tehditleri ise güvenlik mekanizmasını ölüm mekanizmasına çevirmek, insanlarımızı yerlerinden etmek, istikrarlı ve güvenli bir bölgeyi çatışma ve süregiden bir savaş ortamına çevirmek amacını taşıyor."

SDG ayrıca Türkiye'nin operasyonunun, çölde saklanan IŞİD liderlerinin geri dönmesine ve Suriye'de savaşının uzamasına yol açacağını öne sürerek Suriye'deki diğer güçlerden destek talep etti.

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise Ankara'nın çok büyük olasılıkla operasyona başlamadan önce bölgedeki Amerikan askerlerinin tamamen çekilmesini bekleyeceğini dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal