PKK'ya Darbe Üstüne Darbe

PKK'nın sabotaj grubuna ağır darbe indirildi, PKK var olduğu tüm alanlarda kan kaybetmeye devam ediyor.

12.04.2018-18:36 - (Son Güncelleme: 12.04.2018-18:31) PKK'ya Darbe Üstüne Darbe

Kırmızı listede yer alan PKK'nın Amanos saha inisiyatifi Wedat-Amed takma adlı Seyithan Sinet'in 6 Nisan tarihinde öldürüldüğü belirlendi. Etkisiz hale getirilen PKK'lının Esed rejimi tarafından destekl bulan terörist grubun en üst düzeydeki isimlerinden biri olduğu belirlendi. Terörist Sinet, birçok PKK’lının da yer aldığı kırmızı listede bulunan isimlerden biriydi.

Kırmızı listede yer alan PKK'nın sözde Amanos saha yetkilisi Wedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet'in 6 Nisan tarihinde öldüğü belirlendi.

Teröristlerle birlikte iki M-16 tüfek, 4 Kalaşnikof tüfek, 4 el bombası, silahlara ait mühimmat, 6 sırt çantası ve teçhizat ele geçirilirken Seyithan Sinet'in üstünden çıkan listedeki detaylar da dikkati çekti. Listede 2017 senesi içerisinde Suriye'den kargolar aracılığıyla ile gönderilen yüklü miktardaki Amerikan dolarının sözde eyaletlere dağıtımına ilişkin bilgiler yer alıyor.

Bölücü PKK'nın sınırdan geçişleri için önemli geçiş üssü olarak kullandığı Hatay'daki Amanos Dağları'nda askerlerin son dönemlerdeki operasyonlarla örgütü paramparça ediyor.

SABOTAJ GRUBUNDAYDI

İstihbarat mensuplarınınn yaptığı araştırmalar sonunda ve yakalanan hainlerin ifadeleri PKK yönetiminin Amanos dağlarında 6 kişilik bir sabotaj grubunu yerleştirdiğini ortaya çıkarmıştı.

Bomba yapımında uzman olan sabotajcı grubun, "Firaz" takma adlı Murat Filiz ile beraber "Wedat-Amed" takma adlı Seyithan Sinet, "Delil" takma adlı Yusuf Buldağ, adı tespit edilemiyen "Rojhad Batman" takam adlı bölücü, "MazlumCiğer" kod adlı Hasan Erdoğan ve "Baran" kod adlı Kadir Sezgin’den oluştuğu belirlenmişti. Son yapılan operasyonla PKK'nın sabotaj ekibine de ağır darbe indirildi.

Son Dakika Gündem Habeleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal