PKK’ya Bir Büyük Darbe Daha

Türkiye ile Mesut Barzani yönetimi arasında PKK karşıtı bir anlaşma yapıldı. Yapılan anlaşmaya göre, Türkiye, PKK’nın etkin olduğu bölgelerde üs ve gözetleme mevzileri kurarak terör örgütünün son kalan kalıntılarını ortadan kaldırılacak.

29.10.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-14:38) PKK’ya Bir Büyük Darbe Daha

PKK’nın etrafındaki çember gittikçe daralıyor. Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında bu uluslararası tetikçi terör örgütüne yönelik yürüttüğü imha harekâtı gün geçtikçe ilerliyor. Batı’nın bölgemizde kullandığı en kirli terör örgütlerinden olan PKK’ya karşı 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgtü’nın yaptığı darbe teşebbüsünden sonra Türkiye tarafından ciddi bir mücadele başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve iç güvenlik birimlerinin FETÖ’den temizlenmesinden sonra PKK’ya karşı yürütülen mücadele sonuç vermeye başladı ve örgüt Türkiye’de yaşam alanı bulamaz hale geldi.

Terör örgütünün merkez üssü olan Kuzey Irak’taki Kandil dağları da artık PKK’yı barındıramıyor. Türkiye’nin yürüttüğü mücadele Kandil Dağı’na da asayişi getirecek boyutlara ulaştı. PKK’nın Barzani yönetimine ait işgal ettiği 500 köyün kurtarılması operasyonu da Türkiye tarafından başlatıldı. Barzaniye bağlı yerel istihbarat unsurlarının desteklerle de ilerleyen operasyonlar kalıcı hale gelme safasına erdi.

Türkiye, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile yaptığı anlaşma gereği örgütün geçiş, lojistik ve mühimmat sağlama noktalarında bulunan köy ve mevkilere TSK’ya ait gözlem ve kontrol noktaları kurulacak. Barzani yönetiminin sıkı sıkıya sarıldığı bu anlaşma gereği TSK, bölgeyi PKK’dan temizleyecek ve güvenliğin devamı için bu üsleri kalıcı hale getirecek.

Yapılan anlaşmalar gereği Türkiye Erbil’e bağlı Süleymaniye (Mesif) ilçesi merkez üs olarak belirlendi. Bu çerçevede Akre ve Dinarte köyleri ve geçiş bölgelerinde üsler kuruluyor. Böylece Gare ve Metina bölgeleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tamamen çembere alınmış olacak.

Yürütülecek kara operasyonlarında Mesrur Barzaniye bağlı özel askeri birim olan Gulan kuvvetleri de TSK birliklerine eşlik edecek.

Mesrur Barzaniye bağlı birlikler ise Melkê, Dosteka, Gîsê, Dînartê, Mezrînganê, Navxoş, Difrî, Mamişmiş bölgeleri ile Asuri köyüne konuşlanıyor. Bu üslerin faaliyete geçmesi ile birlikte PKK’lı teröristlerin İran’a sığınacakları tahmin ediliyor.

ÜSLERDE NELER BULUNACAK?

Kurulan üslerde muharip birliklerin yanı sıra teröristleri teknik ve fiziki takip-tarassut altına alacak elektronik cihazlar bulunacak. Bu cihazların menziline giren PKK’lıların kalp atışlarının dahi takip edilebileceği belirtiliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal