PKK'nın Sözde Üst Düzey Kadın Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi!

PKK kadın oluşumunun sözde en üst karar organı Kürdistan Kadınlar Birliği (KJK) yönetim konseyi mensubu olan Halide Tarı'nın, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla Kandil'de etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

20.03.2020-14:41 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-15:23) PKK'nın Sözde Üst Düzey Kadın Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi!

PKK kadın oluşumunun sözde en üst karar organı Kürdistan Kadınlar Birliği (KJK) yönetim konseyi mensubu olan Halide Tarı'nın, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla Kandil'de etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Aktarılan bilgiye göre, PKK kadın oluşumunun sözde en üst karar mercisi KJK yönetim konseyi mensubu Ayten Amed kod adlı Halide Tarı, MİT ve TSK’nın ortak operasyonu neticesinde 9 Mart'ta Kandil'de gerçekleşen hava operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

"Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan hakkında arama kararı bulunan Tarı'nın örgüte 1990'lı yıllarda dahil olduğu, 2016'da ise Kandil'deki, örgütün hareketli birliklerinin kontrolü ve koordinasyonunu yürüttüğü ortaya çıktı.

Terörist Tarı'nın 2017’de sözde KJK yönetim konseyi üyeliğine yükseldiği, aynı dönemde PKK/KCK'nın Kandil alan yönetiminde, Ali Kıçi kod adlı terörist Ebuzeyid Sakcak ile sorumlu düzeyde bulunduğu bildirildi.

Tarı'nın 2018'den itibaren PKK’nın etkili olduğu bölgelerde yaşayan sivil halkın örgütlendirilmesi faaliyetlerinden sorumlu olduğu, PKK/KCK eş başkanları Cuma kod adlı Cemil Bayık ve Beşe Hozat kod adlı Hülya Oran'ın özel yazışmalarının tercümesini yaptığı, onlarla yakın ilişki içinde olduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynakları, örgütün "güvenli bölge" olarak adlandırdığı Kandil'e yönelik başarılı operasyonların, bilhassa PKK'ya yeni dahil olan örgüt üyelerinde büyük moral bozukluğuna sebebiyet verdiğine vurgu yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal