3 Milyon Lira Ödülle Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

PKK'nın kilit ismi, 23 senedir örgüt içinde faaliyet yürüten ve 3 milyon lira ödülle aranan Dilşer kod adlı Hüseyin Acar etkisiz hale getirildi.

22.10.2020-10:29 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-11:15) 3 Milyon Lira Ödülle Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu çerçevesinde 18 Ekim günü 4 PKK'lının imha edilmişti.

Hatay-Dörtyol ilçesi kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 3 milyon lira ödülle arandığı belirtildi.

Dilşer kod adlı Hüseyin Acar'ın 2016-2017 yıllarında sözde Amanoslar Saha Dörtyol-İslahiye grup sorumlusu ve saha yürütme üyesi olduğu ortaya çıktı.

Terörist Acar'ın örgütün dağ kadrosunda 23 yıldır faaliyet yürüten, terörden arananlarda 3 milyon liraya kadar ödülle ''mavi'' kategoride yer aldığı belirlendi.

4 KİŞİYİ ŞEHİT ETTİ

Aynı zamanda Dilşer kod adlı teröristin 1997 yılında Hatay-Erzin-Yoncadüzü bölgesinde Kahramanmaraş Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan izne gelen 1 jandarma ve 3 vatandaşı şehit ettiği bildirildi.

SİVİL HALKA SABATOJ

Sicili kabarık olan teröristin, 2 güvenlik korucusunun yaralanmasında ve 1999‘da Hatay’da sivil halka ait mülk ve tesislere yönelik sabotaj ve kundaklama olayında parmağı olduğu açıklandı.

Ayrıca teröristin, 2017‘de Hatay'ın Dörtyol ilçesi Çatköy köyü kırsalında Jandarma Uzman Çavuşun şehit edilmesi saldırılarına katıldığı, teröristin birçok eylemin planlayıcı ve faillerinden olduğu tespit edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal