PKK'nın Ermenistan Planı Deşifre Oldu

Bölücü Terör Örgütü PKK'nın yeni planı deşifre oldu. Plana göre PKK, Ermenistan'daki kamplarında olan militanlarını Türkiye'ye sokmaya çalışıyor.

06.09.2018-09:31 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-09:23) PKK'nın Ermenistan Planı Deşifre Oldu

Yurt içi ve Kuzey Irak'ta peş peşe ağır darbeler yiyen PKK'nın yeni planı meydana çıktı. Kuzey Irak üstünden Karadeniz'e girme girişimi başarısız olan PKK'nın yeni planında Ermenistan detayı öne çıktı.

TENDÜREK DAĞI'NA SOKTU

Örgütün, Ermenistan'daki kamplarda yer alan teröristleri özellikle yasadışı sol terör örgütlerinin aktif olarak örgütlendiği Ağrı, Bingöl, Tunceli ve Tokat üstünden Karadeniz dağlarına sokmaya çalıştığı kaydedildi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin aktardığına göre, PKK'nın Ermenistan'daki kamplarında yer alan teröristleri huduttan geçirerek Tendürek Dağı'na soktuğu meydana çıktı. Ermenistan'ın senelerdir yardım ettiği ve kamplarının olduğu Ermenistan hudutundan geçen teröristlerin TİKKO, MKP, TİKB, MLKP gibi yasadışı sol terör örgütlerinin maskesi altında özellikle mevsimlik işçileri kullanarak bölgeye girme girişiminde olduğu bildirildi.

KARADENİZ ISRARININ SEBEBİ

Terör örgütünün Karadeniz niyetinin esas nedeni de gün yüzüne çıktı. Amanos Dağlarındaki en büyük yerel eylem grubu yok edilen PKK'nın, tekrar örgütlenemeyince Karadeniz'i Amanoslara çevirmek istediği kaydedildi. PKK'nın yakalanan sözde "Akdeniz açılım" sorumlusu 'Halo' takma isimli Eyüp Çelik'in aktardığı bilgiler ışığında gerçekleştirilen operasyonlarla, örgüt Amanoslarda büyük darbe yemişti. Örgütün ilk aşamada teröristlerini sokmak istediği Karadeniz'e sonrasında da mühimmat ve patlayıcı sevkiyatı yapmayı düşündüğü belirlendi.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Terör örgütün değişik yollardan Karadeniz bölgesine girmek istemesi ardından teyakkuza geçen güvenlik ekipleri özellikle yasa dışı sol terör örgütlerinin örgütlendiği Tunceli, Bingöl, Ağrı ve Tokat etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Havadan İHA'larla takip edilen bölgelerdeki askeri birlikler olası operasyon için hazır duruyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal