PKK'nın 20 Yıllık Arşivi Ortaya Çıktı

Mardin'de 'Kıran-2' operasyonu kapsamında ele geçirilen bir bilgisayarda PKK'nın 20 yıllık saldırı ve eylem arşivi ele geçirildi.

24.09.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 24.09.2019-16:52)

Mardin'de 'Kıran-2' operasyonu kapsamında ele geçirilen bir bilgisayarda terör örgütü PKK'nın bölgede yaptığı son 20 yıllık saldırı ve eylemlerin yer aldığı arşiv ele geçirildi. Ele geçirilen dijital materyallerin arasında teröristlere üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimatı verildiği ortaya çıktı.

'Kıran-2' Operasyonu Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından 28 Ağustos'ta Mardin, Şırnak ve Batman'da 117 timin dahil olmasıyla terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Kıran-2' operasyonu sürüyor. 22- 23 Eylül'de 41 timin katılımıyla Nusaybin ilçesindeki Bagok kırsalında gerçekleşen operasyonun detayları gündeme geldi.

Üst Düzey Devlet Yöneticilerine Yönelik Suikast Talimatı Verildi

Operasyon sırasında teröristlerin kullandığı anlaşılan 7 sığınak ve 1 depoda güvenlik ekipleri tarafından yapılan gerçekleşen operasyonda yakalanan bir bilgisayar, güvenlik kontrolünden geçti. Ele geçirilen bilgisayar üzerinden yapılan kontrollerde terör örgütü PKK'nın bölgede yaptığı son 20 yıllık saldırı ve eylem arşivine ulaşıldı. Arşivde yapılan detaylı kontrolde teröristlere, üst düzey devlet yöneticilerine yönelik suikast talimatı verildiği gündeme çıktı.

Kimyasal 8 Fünye Ele Geçirildi

Teröristlerin kullandığı sığınak ve depoda terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra kalem şeklinde kimyasal 8 fünye yakalandı. Yakalanan bu kimyasal 8 fünyenin 6'sı olay yerinde imha edilirken, 2'si ayrıntılı incelenmek üzere Kriminal Daire Başkanlığı'na sevk edildi. Genelkurmay Başkanlığı'na ait Kriminal Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, kalem şeklindeki kimyasal fünye, içerisine konulduğu el yapımı patlayıcıyı 45 dakika sonra infilak ettirme özelliği bulunduruyor. Kalemler, x-ray cihazındadenetlenemediği için saldırılarda kullanılma ihtimali üzerinde değerlendirmeler yapılıyor.

2 Adet Rus Yapımı Metis M-1 Füze Yakalandı

Aynı operasyonda yakalan 2 adet Rus yapımı Metis M-1 füze ateşleyicisinin de ilk defa iki yıl önce Nusaybin’de terör örgütü tarafından kullanıldığı ve karadan karaya, karadan havaya hedefi vurma özelliği taşıyan anti tank füze özelliği taşıdığı açıklandı. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal